Мої троянди тепер морозостійкі, як полярники: бабця Оксана розкрила рецепт “зимової ковдри” для квітів

Пишні, яскраві троянди є окрасою будь-якого саду. Однак, щоб рослина росла здоровою, потрібно вміти грамотно доглядати за нею. Як це правильно робити - читайте далі в статті.

Спочатку слід очистити ґрунт від бур’янів по діаметру крони, потім розпушити цей ґрунт і полити. Бур’яни необхідно обов’язково усунути, оскільки вони послаблюють кореневу систему ваших троянд, що негативно впливає на зовнішній вигляд квітів.

Далі необхідно обробити кущ розчином фунгіцидів та інсектицидів. Наприклад, рекомендуємо використовувати бакові суміші “Топаз” та “Актар” одночасно. Після всіх очисних та профілактичних заходів потрібно зайнятися живленням троянд. Осіннє підживлення слід проводити за місяць до настання холодів, до перших заморозків, оскільки калійні та фосфорні добрива підвищують зимостійкість троянд.

Завдяки калію та фосфору, отриманим під час живлення, у троянди виробляються пластичні речовини, що підвищують стійкість рослини до холоду. Одним із найкращих підживлень для троянд є “Суперфосфат”. Він містить фосфор, калій, магній та кальцій. Суперфосфат зміцнює кореневу систему троянди та захищає рослину від хвороб і холоду.

Садівники поділилися, як підготувати троянди до зими
Садівники поділилися, як підготувати троянди до зими

Для підживлення потрібно розсипати 1 столову ложку добрива під рослину, якщо вона молода. Якщо ж рослина доросла, слід розсипати 2 столові ложки. Після цього можна злегка закрити добриво ґрунтом за допомогою граблів.

Наступним ефективним добривом є монофосфат калію. Робочий розчин готують із розрахунку: 1 столова ложка добрива на 10 літрів води. Для молодого куща достатньо 5 літрів розчину, для дорослого – 10 літрів.

Використовуйте ці поради і троянди будуть просто в захваті та віддячать пишним цвітом.

Популярне

Подібні новини