Мій часник тепер, як Гулівер в країні ліліпутів: 15 діб витримки, і голівки пруть, мов на дріжджах

Часник висаджують у період із кінця вересня до середини осені, залежно від погодних умов. За цей час зубчики повинні укорінитися та сформувати хорошу кореневу систему до настання холодів.

Якщо висадити часник пізніше, він просто не встигне вкоренитися і підмерзне.

Однак і раніше висаджувати часник не можна, оскільки наросла зелень загине від зниження температури, а зубчики сильно постраждають. Для профілактики хвороб обов’язково слід обробити землю розчином мідного купоросу перед посадкою. 40 грамів на 10 літрів води буде цілком достатньо для обробки десяти квадратних метрів ділянки — один літр розчину на кожен квадратний метр.

Після перекопування та розрівнювання ґрунт повинен осісти, на що може знадобитися близько 15 діб. Якщо висаджувати часник у щойно перекопану землю, зубчики опустяться дуже глибоко в ґрунт, і їхній розвиток буде повільним, а пагони навесні довго проростатимуть. Глибина посадки має бути не менше і не більше двох висот зубчика.

Городники розповіли, як посадити часник, щоб зібрати щедрий врожай
Городники розповіли, як посадити часник, щоб зібрати щедрий врожай

Якщо зубчик заввишки три сантиметри, слід садити його на глибину 6 сантиметрів. Тому попередньо необхідно відібрати зубчики одного розміру для посадки. Відстань між ними повинна становити близько 10-12 сантиметрів, а відстань між рядками — близько 20 сантиметрів, щоб їх було зручно прополювати.

Якщо посадку роблять у борозни, на дно можна насипати трохи деревної золи, щоб зубчики не загнивали. Також не варто вдавлювати їх у ґрунт, оскільки відростаюче коріння може видавити зубчик на поверхню.

Як бачите нічого складного зовсім немає. Проте якщо ви будете використовувати наші цінні рекомендації, то ми впевнені, що отриманий вожай часнику вас приємно здивує! Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини