Дід Михайло більше не возить гній: 3 “чарівні травички” перетворюють город на райські кущі. Перевірено

У вересні дачники висівають сидерати. Вони використовуються як на відкритому ґрунті, так і в теплицях після збирання врожаю або ж у процесі поступового збирання у міжряддях.

У цій статті ми розповімо вам про три осінні сидерати, які підготують ґрунт для плодоношення на наступний рік набагато краще, ніж гній та будь-які інші добрива.

Перший сидерат – це овес. Його можна купити в будь-якому садівничому магазині. Ця культура насичує ґрунт фосфором та калієм, піднімає з глибинних шарів живильні мікроелементи і розпушує землю. Овес слід скошувати, коли він досягає 25-30 сантиметрів заввишки, приблизно через 30 днів після посадки, поки не утворилося насіння.

Другий сидерат – це віка. Не дивуйтеся, що її називають так само, як вашу знайому. Віка збагачує ґрунт азотом на наступний рік, якщо вчасно її скосити, і належить до сімейства бобових. Віка та овес заповнюють простір ґрунту, позбавляють його від бур’янів, структурують і збагачують киснем.

Городники розповіли про три найкращі осінні сидерати
Городники розповіли про три найкращі осінні сидерати

Третій сидерат – це гірчиця. Вона належить до хрестоцвітих рослин, збагачує ґрунт багатьма корисними речовинами, підтягуючи їх із глибинних шарів. Ця рослина допоможе позбавити землю від фітофтори, інших хвороб, шкідників і бур’янів.

Щоб створити комбінацію з цих сидератів, потрібно змішати один кілограм насіння вівса з 600 грамами віки та 500 грамами гірчиці. Все перемішуємо своїми руками, і суміш уже готова до сівби.

Перед висіванням ґрунт слід розпушити. Насіння закладається на глибину 1-2 сантиметри, і зробити це можна навіть за допомогою граблів. Після висівання на всій ділянці, необхідно рясно полити сидерати водою і зрідка проливати ґрунт, поки рослини не зійдуть.

Популярне

Подібні новини