Комарів з ділянки мов вітром здуло! 5 ефективних трюків, які допоможуть швидко позбутися настирливих комах

Хоча літо вже добігло кінця, але це не означає, що завершився і сезон комарів. Адже ці "непрохані гості" можуть надокучати аж до жовтня, поки температура повітря вночі залишатиметься плюсовою.

Розповідаємо далі в матеріалі про п’ять дієвих способів, скориставшись якими, ви назавжди забудете про писк комарів та їх укуси по всьому тілу.

Порада №1. Позбавляємося від водойм

Не секрет, що стояча вода є ідеальним місцем для відкладання і зростання комариних личинок. Тому, насамперед, дачнику слід накрити всі ємності з водою, які стоять на ділянці, спеціальними тентами або звичайною плівкою. І, звичайно, не забувайте оновлювати воду у ванночках або ставку.

Порада №2. Використовуємо відлякуючі запахи

Комарів приваблюють далеко не всі запахи. Наприклад, ці комахи намагаються облітати кущі з помідорами. І можна скористатися цією їхньою слабкістю, висадивши відлякуючі томати в різних частинах дачі. Також комарі не люблять м’яту, лаванду та полин. Але можна скористатися й аромамаслами (кедровим, анісовим, евкаліптовим). Достатньо нанести пару крапель на зап’ястя, і всі комарі до вас і на пів метра не підлетять.

Порада №3. Приманюємо комарів цукром із дріжджами

Щоб віднадити комарів, можна зробити так звані капкани або пастки. Вони прості у виготовленні. Беремо пластикову пляшку, відрізаємо шийку і на дно висипаємо цукор, змішаний із дріжджами. Відрізану верхівку перевертаємо і вставляємо назад як лійку. Скріплюємо конструкцію скотчем. Комарів заманить запах вуглекислого газу, що виділяється під час бродіння. Таким чином, комахи потраплять у пастку.

На моїй ділянці немає жодного комара – просто використовую ці 5 дієвих прийомів від непроханих гостей
На моїй ділянці немає жодного комара – просто використовую ці 5 дієвих прийомів від непроханих гостей

Порада №4. Купуємо репеленти

Сьогодні магазинні полиці буквально ломляться від усіляких хімічних репелентів. І правильно, адже не всім хочеться витрачати час на виготовлення пасток. Існують лосьйони, спреї, аерозолі, пластинки, спіралі та рідини. Зрозуміло, що краще випробувати всі види, щоб вибрати в результаті найбільш підходящий. Але досвідчені дачники рекомендують брати аерозолі: їх можна розпорошувати на тіло, волосся та одяг. При цьому найдешевшим варіантом будуть спіралі, які потрібно підпалювати. Цей спосіб підходить для вулиці – кому захочеться дихати отруйними парами у приміщенні?

Порада №5. Обробляємо хімією

Хочете забути про комах назавжди? Тоді наважтеся на хімічну обробку ділянки. Насамперед зрошуються місця можливого розмноження комах: канави з водою, ставки, зливи тощо. І лише потім слід обробляти житлові приміщення. Краще скористатися послугами фахівців, але й самостійно можна впоратися із цим завданням. Головне – купити захисний одяг та ретельно вивчити інструкцію щодо використання хімічних засобів.

Популярне

Подібні новини