Додала 1 щіпку цього інгредієнта у воду – і мої вікна завжди сяють дзеркальним блиском: очищення за 15 хв

Миття вікон у будинку чи квартирі здається господиням дуже нудним заняттям. Доводиться довго прибирати забруднення, натирати шибки до блиску та справлятися з набридливими розводами.

Можна сказати, що вікна є “візитною карткою” будинку. Відтак, якщо скло все в пилюці та розводах, то тоді складається не найприємніше враження про господиню. Однак існують ефективні, прості та доступні способи, які допоможуть без зайвих зусиль підтримувати чистоту вікон. Розповідаємо далі в матеріалі про один із таких дієвих і перевірених методів очищення вікон.

У це важко повірити, але простий розчин допомагає видалити бруд та пил з вікон дуже швидко. Скло набуде дзеркального блиску. Ще одним плюсом цього засобу є те, що нові забруднення не з’являтимуться тривалий час. Тому цей засіб можна вважати навіть кращим за спеціальні готові магазинні засоби, та й коштує він “копійки”.

Для цього способу підготуйте мікрофіброву серветку для скла та дзеркал. Однак не гірше впораються з цим завданням паперові рушники, туалетний папір або спеціальні гумові серветки для автомобіля. Тому виберіть варіант на власний розсуд.

Більше не купую готові магазинні засоби для очищення вікон – готую їх самостійно: вау-ефект забезпечено
Більше не купую готові магазинні засоби для очищення вікон – готую їх самостійно: вау-ефект забезпечено

Далі налийте в тазик чисту воду і додайте щіпку марганцівки. Зачекайте 20 хвилин, періодично помішуючи розчин. Намочіть у рідині ганчірочку, протріть скло, а потім витріть насухо поверхні.

Дзеркала після такої обробки сяятимуть, як щойно куплені. А щоб шкіра на руках не пересихала від “потужного” розчину марганцівки, надягніть захисні рукавички.

Крім того, якщо на пластиковому підвіконні є стійкі плями, тоді приготуйте простий склад. Для цього змішайте в рівних частинах кальциновану соду та порошок. Нанесіть отриману суміш на вологу поверхню, потріть, залиште на кілька годин, а потім змийте.

Таким чином, правильний підхід до домашнього прибирання є запорукою вашого комфорту. Тому хутчіше беріть на замітку цей простий і швидкий спосіб очищення вікон у квартирі чи будинку, щоб вони якнайдовше залишалися чистими, і ви могли насолоджуватися красою довкола.

Популярне

Подібні новини