Для махрових рушників це рай: додала 2 столові ложки цього засобу – і “дубовий” текстиль став як “хмаринка”

Мабуть, більшість господинь стикалася з таким неприємним явищем, коли після кількох процесів прання, отримуєш досить жорсткий махровий рушник замість м'якого та пухнастого рушничка.

Рушники – це незамінний атрибут повсякденного життя, що дає комфорт та гігієну нашому будинку. Вони супроводжують нас щодня, служать під час прийому водних процедур, також є необхідними аксесуарами на кухні.

Однак, як і будь-які текстильні вироби, рушники потребують особливого догляду та прання, щоб вони довше залишалися м’якими та приємними на дотик. Розповідаємо далі в матеріалі, як легко і просто зробити махрові рушники знову м’якими та пухнастими.

Доволі часто так стається, що після прання навіть якісні рушники стають жорсткими, через що ними вже не дуже хочеться користуватися. Така ситуація може статися навіть з дорогим текстилем.

Але не варто купувати дорогі кондиціонери для білизни, адже для вирішення проблеми буде достатньо найпростіших компонентів. Тому, якщо ви хочете зробити “дубовий” текстиль м’яким та ніжним, тоді приготуйте розчин із нашатирного спирту та солі.

Як за допомогою цих 2-х інгредієнтів зробити махрові рушники м'якими – наче хмаринка, а не текстиль
Як за допомогою цих 2-х інгредієнтів зробити махрові рушники м’якими – наче хмаринка, а не текстиль

Для цього у 5 літрів води додайте 2 столові ложки солі та 1 чайну ложку нашатирного спирту. Розмішайте рідину та занурте у неї рушники, на всю ніч.

Після цього виперіть текстиль будь-яким звичним способом. А для видалення запаху аптечного засобу можна виставити додаткове полоскання. Потім дайте рушникам висохнути природним чином.

Ви неодмінно здивуєтеся, коли доторкнетеся до рушників, адже вони стануть неймовірно м’якими та приємними на дотик. Такими вони не були навіть після покупки.

Крім того, використовувати нашатирний спирт та сіль можна і для звичайних кухонних рушників, пледів та інших текстильних речей. За потреби готуйте склад у збільшеній кількості.

Таким чином, прання рушників – це процес, без якого не обходиться жодна господиня. Але, щоб рушники у процесі прання не втратили якість та залишилися м’якими, використовуйте цей секретний трюк.

Популярне

Подібні новини