Будуть свіжими до Нового року: як українцям зберігати огірки на зиму – це зекономить вам сотні гривень

З приходом осені також настав час вирішувати, що далі робити з урожаєм. Дізнайтеся, як можна доволі довго зберігати свіженькі огірки, не піддаючи їх консервації.

Свіжі огірочки можна купити в магазині у будь-яку пору року. Ось тільки їхні смакові якості далекі від смаку домашніх зеленців, вирощених на своїй дачі чи городі. Тому після закінчення сезону городники намагаються зберегти врожай огірків, щоб насолоджуватися смаком домашніх овочів до самих холодів. Розповідаємо далі в матеріалі про один дієвий спосіб, який допоможе зберегти свіжі огірки довше.

Зазвичай зберегти свіжість огірків навіть протягом одного місяця є вкрай складним завданням, адже овочі швидко втрачають свою пружність та соковитість. Це все доволі легко пояснюється наявністю великої кількості води у складі.

Однак є ефективний метод, який дозволить насолоджуватися огірками близько шести місяців. Овочі будуть настільки смачними, наче ви щойно зірвали їх із грядки.

Секретний метод, про який варто знати всім

Як виявилося, цей метод досить старовинний, тому про нього встигли забути. Вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів. Потрібно буде нарвати приблизно пів кіло кропиви та купити кілограм звичайної солі великого помелу. Ця кількість актуальна для десяти кілограмів огірків.

Завдяки цьому геніальному лайфхаку непогано економлю – трюк, який допоможе надовго зберегти огірки свіжими
Завдяки цьому геніальному лайфхаку непогано економлю – трюк, який допоможе надовго зберегти огірки свіжими

Овочі насамперед треба помити, обсушити та видалити хвостики. Кропиву бажано вимити та порубати.

Потім потрібно взяти ємність для зберігання. Це може бути діжечка або об’ємна каструля з емальованою поверхнею. Висипати сантиметровий шар солі. Далі покласти огірки, знову ввести сіль і укрити шаром кропиви.

Після цього процедуру слід повторювати, доки огірки не закінчаться. На кропиву із сіллю покласти марлю та гніт і залишити в холодному місці на 72 години.

Злити розсіл, перекласти огірки в банки та влити рідину. На 4 склянки води беруть дві великі ложки солі.

Популярне

Подібні новини