Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки: секрети відбору зубчиків для знатного врожаю

Більшість дачників здійснюють посадку часнику під зиму. Щоб часник виріс максимально великим, крім вибору відповідного сорту, важливо враховувати основні вимоги, про які ми сьогодні й поговоримо.

Посадку часнику слід проводити навіть за два тижні до настання стійких морозів. Цього часу зубку часнику вистачить, щоб укоренитися і підготуватися до зимівлі. Розділяти зубки від головки часнику потрібно безпосередньо перед посадкою, тому що це запобігає пересиханню вологи. Головку обережно розділяють, щоб не пошкодити зубки. Для посадки краще вибирати зубки масою не менше ніж 50 грамів.

Після розділення головки важливо розсортувати часник за розміром. Якщо висадити зубки різних розмірів — великі та маленькі, сходи будуть недружними, а терміни збирання врожаю розтягнуться. Для посадки краще віддавати перевагу великим зубкам, адже доведено, що великі зубки укорінюються на 5-6 діб швидше, ніж дрібні. Крім того, у великих зубків більш розвинене коріння, яке проникає глибше в ґрунт, що підвищує їх стійкість.

Городники назвали секрети висадки озимого часнику
Городники назвали секрети висадки озимого часнику

Також помічено, що у великих зубків на один-два листки більше. Чим більша листова маса, тим більша буде головка часнику. З усього цього можна зробити висновок, що врожай з великих зубків буде вищим.

Саджати часник можна, не заглиблюючи його сильно в ґрунт. Достатньо просто розкласти зубки у борозенки на відстані 10 сантиметрів один від одного. З часом коріння підтягне зубки в ґрунт, і вони стануть вертикально. Після посадки часнику обов’язково полийте грядку теплою відстояною водою.

Популярне

Подібні новини