Осінній ритуал досвідчених городників: 100 мл цього засобу – і ваші грядки оживуть, як після курорту

Після вегетації огірків, томатів і перцю в ґрунті залишається багато грибкових спор, інфекцій, бактерій та шкідників. Тому після кожного сезону ґрунт потрібно знезаражувати та готувати до наступного.

Після збирання врожаю необхідно видалити всі залишки бадилля та коріння з ділянки, після чого приступити до обробки ґрунту.

Ми рекомендуємо використовувати препарат під назвою фармайод – це потужний та безпечний дезінфектор, який вбиває патогени та знезаражує ґрунт більш ніж на 98%. Для приготування розчину потрібно змішати 100 мілілітрів десятивідсоткового фармайоду у відрі води та ретельно обробити землю з дрібної лійки.

Одного відра води вистачить на 3-4 квадратні метри ґрунту, тому варто запастися терпінням та фармайодом. Якщо рослини сильно хворіли, рекомендуємо збільшити дозування фармайоду до 250 мілілітрів на відро води. Обробку варто проводити в сухий, сонячний день, а після неї перекопати ґрунт через добу.

Городники розповіли, що робити восени з виснаженою землею
Городники розповіли, що робити восени з виснаженою землею

Після цього ґрунт уже не потрібно буде додатково промивати або обробляти – за бажання можна внести мінеральні підживлення для наступного сезону. Фармайод швидко розчиняється у воді, не токсичний і може використовуватися часто. Однак флакон із препаратом потрібно зберігати при кімнатній температурі, інакше він загусне, і використовувати його буде незручно.

Для розведення фармайоду краще спочатку залити його невеликою кількістю теплої води, а потім перелити в обприскувач і додати холодну воду до потрібного обсягу. Результат обробки зберігатиметься понад чотири тижні, тому в зиму ґрунт піде абсолютно чистим. Навесні земля прокинеться, і рослини не страждатимуть від хвороб та шкідників.

Популярне

Подібні новини