Еліксир цвітіння для домашніх рослин: 1 ложка цього + 1 л води = квітковий феєрверк на підвіконні

Знаєте, чому потрібно обов'язково підгодовувати домашні квіти до та під час цвітіння калієм? Цей мікроелемент зміцнює кореневу систему і не тільки.

Також він сприяє кращому засвоєнню поживних мікроелементів із ґрунту, а ще він стимулює формування бутонів та квітів на кущі. У зимовий час декабрист, герань та інші кімнатні рослини почуватимуться чудово і обдарують цвітінням, якщо калію буде в достатку.

Врахуйте, що рослина на підвіконні росте на обмеженому просторі, земля поступово виснажується і кімнатна рослина нізвідки не може взяти живлення. Допомогти вам може просте підживлення з калієм, яке можна купити за копійки в будь-якому садівничому магазині. Приготувати це добриво просто, і знадобляться лише два інгредієнти.

Одна чайна ложка сульфату калію та один літр чистої відстояної води – все! Ретельно розмішуємо та поливаємо. Вода не повинна бути холодною – тільки кімнатної температури чи навіть трохи тепліше. Полив потрібно робити у звичайному режимі під корінь, як і звичайною водою. Причому вносити добриво можна протягом усього періоду вегетації рослини.

Також можна робити щотижневі обприскування таким складом – через листя калій буде дуже швидко засвоюватися, і ефект від підгодівлі помітите протягом першого тижня.

Агрономи розповіли про добриво для квітнення кімнатних рослин
Агрономи розповіли про добриво для квітнення кімнатних рослин

Коли калій засвоюється, ми буквально не впізнаємо свої рослини, а коли вони розцвітуть, очі розкриємо від яскравого та пишного цвітіння! Неквітучі рослини теж виглядатимуть набагато краще через посилення зеленого забарвлення.

Але пам’ятайте, що у чистому вигляді засипати сульфат калію в горщик не можна, інакше обпалите кореневу систему рослини, і просто її занапастите. І регулярно оновлюйте грунт у горщику, щоб вона залишалася поживною та родючою.

Популярне

Подібні новини