Мої троянди тепер як у Версалі: 20 г на 3 л води – і кущі буяють. Всі сусідки випрошують секретну підкормку

Усі садівники знають, що троянди також потрібно підживлювати, щоб вони тішили око протягом тривалого часу. Навіть після цвітіння рослину не можна залишати напризволяще.

У цій статті ми розповімо, як сульфат магнію допомагає підготувати троянду до довгого цвітіння наступного року.

У складі цього добрива містяться магній і сірка. Обидва ці мікроелементи життєво важливі для рослини, оскільки допомагають нормалізувати процеси фотосинтезу. Зазвичай магній вносять до середини липня, по три столові ложки на відро води під кожен кущ. Однак, щоб кущ добре перезимував і наступного року довго цвів і пахнув, сульфат магнію потрібен навіть пізніше.

Це добриво стимулює імунітет куща та готує базальні пагони до активного зростання. Коли троянда відцвітає, у серпні її поливають концентрованим розчином сульфату магнію або розсипають сухе добриво навколо куща і загортають його в землю на кілька сантиметрів.

Садівники розповіли, як підготувати троянди до пишного цвітіння наступного року
Садівники розповіли, як підготувати троянди до пишного цвітіння наступного року

Якщо використовувати сухий варіант, знадобиться півсклянки добрива на кожен кущ. У рідкому вигляді на три літри води розводять 20 грамів добрива. Спочатку троянду поливають відром чистої води, а потім один раз за сезон проливають розчином. Це допоможе рослині краще перезимувати.

Таке підживлення дає набагато кращий ефект, ніж епін та інші засоби. Спробуйте застосувати цей метод у серпні, і наступного року зможете насолоджуватися пишним цвітінням здорового куща. Використовуйте цей рецепт на здоров’я!

Популярне

Подібні новини