Тітка Аня “готує” грядку під часник ще з вересня: рецепт, що додати в землю, щоб часник родив як на дріжджах

У цій статті ми розповімо, як підготувати грядку до посадки озимого часнику. Щоб отримати гарний врожай, грядку слід підготувати заздалегідь.

Отож розкриваємо всі хитрощі посадки озимого часнику.

Посадка здійснюється в середині жовтня, тому у вересні необхідно провести низку підготовчих робіт. За час до висадки грядка встигне осісти і ущільнитися, щоб земля не просідала, молоде коріння не обривалося, а укорінення відбувалося максимально ефективно.

Для гарного росту ґрунт має бути родючим і містити максимум корисних мікроелементів. Часник вимагає обов’язкового внесення компосту за 2-3 тижні перед посадкою. Підійде прілий гній, субстрат із компостної купи або перегній.

На кожен квадратний метр землі необхідно внести пів відра добрива. Також дуже важливо додати фосфор і калій у ґрунт: фосфор потрібен для стрімкого укорінення часнику, а калій допоможе йому перезимувати та закласти основу для хорошого врожаю.

Експерти розповіли, що вносити у грядку під озимий часник
Експерти розповіли, що вносити у грядку під озимий часник

Крім компосту, у ґрунт вносимо дві столові ложки суперфосфату та одну столову ложку сульфату або монофосфату калію. Усі мінерали рівномірно розсипаємо по ґрунту поверх гною або компосту, після чого перекопуємо грядку разом із добривами на глибину багнета лопати. Таке підживлення допоможе створити ідеальні умови для вирощування часнику.

Обов’язково слідуйте цим правилам та рекомендаціям, які перевірені багатьма досвідченими городниками. Це допоможе отримати щедрий врожай великих голівок часнику, який точно буде до смаку вам та вашим рідним. Бажаємо успіхів у городніх справах.

Популярне

Подібні новини