Мій город тепер, як у раю: сію це після картоплі, і наступного року збираю бульби розміром з кулак чоловіка

На більшості ділянок на початку вересня картоплю вже викопано, але залишати землю без догляду до весни не варто. Восени потрібно подбати про те, щоб ґрунт відновив свої родючі властивості.

Для цього необхідно використовувати сидерати. Ми рекомендуємо використовувати саме гірчицю як осінній сидерат після картоплі.

Гірчиця унікальна тим, що містить велику кількість ефірних олій, які відлякують шкідників. Вона має потужну кореневу систему, що розпушує землю та збагачує її киснем. Тому навесні після танення снігу ваша ділянка матиме пухку та родючу структуру.

Гірчиця набирає зелену масу протягом 90 днів після висіву, після чого її слід викосити та перекопати землю, або просто закласти зелену масу в ґрунт.

Це сприятиме збагаченню ґрунту азотом, оскільки за зиму зелена маса та коріння гірчиці розкладуться і перетворяться на органічні добрива. Крім того, гірчиця знижує рівень кислотності ґрунту, не дозволяє бур’янам прорости, а також стабільно росте за будь-яких кліматичних та погодних умов.

Городники розповіли, після якого сидерата росте щедрий врожай картоплі
Городники розповіли, після якого сидерата росте щедрий врожай картоплі

Це ідеальний осінній сидерат, після якого можна зібрати великий врожай здорової та великої картоплі наступного року.

Якщо хтось запитає, навіщо висівати гірчицю після картоплі, відповідайте, що вона збагачує ґрунт корисними мікроорганізмами, розпушує та покращує його структуру, формує родючий гумусний шар, захищає ділянку від бур’янів до весни, а також насичує землю азотом, калієм і фосфором, відновлюючи її після виснажливого сезону плодоношення картоплі.

Як бачите, нічого складного немає. Проте використовуючи наші поради та рекомендації, ваша картопля наступного року дасть потужний врожай на радість всім. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини