Я виявила, як і чим утеплити пластикові вікна на зиму! Даю цінний перелік порад – протягів не буде

Мабуть, усі пам'ятають часи, коли старі вікна треба було утеплювати на зиму. Здавалося б, із приходом у наше життя пластикових вікон усе змінилося, і в будинку з'явився надійний захист від протягів.

Однак іноді люди все ж таки стикаються з проблемою продування пластикових вікон. Давайте розберемося, чим можна легко і просто утеплити пластикові вікна на зиму.

Зміна режиму вікон

Вікна необхідно перевести на зимовий режим. Про це відомо небагатьом, однак пластикові вікна мають декілька режимів: зимовий, літній та стандартний.

Як зазначається, саме зимовий режим здатний забезпечити набагато якісніші енергоощадні показники вікон під час низьких температур, адже він має щільніше прилягання рами вікна до його стулки. Отже, цей режим значно впливає на утеплення будинку чи квартири.

Теплозберігальна плівка

Такий спосіб є одним із найдоступніших для того, щоб провести утеплення пластикових вікон на зиму. Ця плівка має термоізоляційні властивості та здатна зменшувати втрату тепла.

Тому вам потрібно купити цю плівку в будівельному магазині та наклеїти її на внутрішнє скло вікон. До того ж таке завдання ви зможете легко виконати власноруч. Зокрема, вам будуть потрібні звичайні ножиці, фен, скотч та канцелярський ніж.

Правильно проведена підготовка поверхні скла – це запорука якісної теплоізоляції. Дуже добре помийте її.

Без мороки утеплюю вікна на зиму цим – і за протяги більше не хвилююсь: лайфхаки, які дійсно працюють
Без мороки утеплюю вікна на зиму цим – і за протяги більше не хвилююсь: лайфхаки, які дійсно працюють

Після цього наклейте скотч по всьому периметру віконної коробки і приклейте до нього плівку. А для того, щоб енергозберігальна плівка гарно трималася, обдуйте її, використовуючи гаряче повітря фена.

Гумові ущільнювачі для вікон

Згодом ущільнювальна гумка пластикових вікон здатна зношуватися і таким чином починає пропускати в приміщення холод. Для того щоб позбутися цієї проблеми, купіть самоклейні гумові ущільнювачі (вікно буде щільніше зачинятися та не пропускатиме холодне повітря).

Крім того, як ущільнювачі можете застосовувати пінистий поліетилен чи пінополіетилен – спеціальні самоклейні матеріали, які застосовують для теплоізоляції вікон. Ви можете їх знайти у будівельному магазині у вигляді рулонів.

Наступним поширеним варіантом утеплення є заклеювання рами вікон за допомогою спеціального скотчу чи паперової стрічки. Ці методи також допомагають не пропускати холодне повітря через щілини.

Популярне

Подібні новини