Загорнула залишки в фольгу і ледь не потрапила до лікарні: як правильно зберігати їжу після застілля

Після великого прийому гостей завжди залишається чимало не з'їдених страв. Що робити з гарматами, що залишилися? Багато господині загортають залишки їжі в фольгу та укладають у холодильник.

Незважаючи на поширену практику, експерти з харчової безпеки застерігають від зберігання залишків їжі у алюмінієвій фользі. Виявляється, цей матеріал, призначений насамперед для запікання, не забезпечує належного захисту продуктів від бактерій.

Дослідження показують, що бактерії, які викликають харчові отруєння, потребують доступу до повітря для розмноження. На відкритому повітрі небезпечні мікроби з’являються в їжі вже через 2 години. Фольга, не будучи герметичним матеріалом, не перешкоджає цьому процесу, а лише запобігає висиханню продуктів.

В фользі бактерії лише розмножуватимуться, тож зберігання продуктів таким чином може обернутися для вас харчовим отруєнням. Особливо небезпечно зберігати у фользі рибу та м’ясо.

Експерти розповіли, чому не треба зберігати продукти у фользі
Експерти розповіли, чому не треба зберігати продукти у фользі

Як же тоді зберігати залишки їжі? Ідеальним варіантом стануть харчові контейнери. Покладіть в них залишки їжі та закрийте щільно кришкою. Таким чином до продуктів не буде доступу повітря і бактерій.

Контейнери з їжею потрібно помістити в холодильник не пізніше 2 годин після приготування. Якщо ви запізнилися, то краще викиньте, адже в таких стравах можуть бути присутні мікроби.

Розміщаючи контейнери в холодильнику – ближче ставте ті, які мають менший термін придатності, а значить з’їсти їх потрібно швидше. І не забувайте, що фольга призначена виключно для запікання продуктів, але не для їх зберігання.

Популярне

Подібні новини