Не повірите, чим я поливаю город у вересні: помідори й перці несамовито поперли в ріст. Навіть свекор ахнув

Вересень – час збирання врожаю, коли городники насолоджуються плодами своєї праці. Однак, навіть у цей період, за рослинами потрібен ретельний догляд, включаючи полив.

Розповідаємо далі в матеріалі, чи варто продовжувати регулярне зволоження овочів восени, чи вже можна припинити ці маніпуляції.

Вересень – неоднозначна пора року для городу. З одного боку, нічні температури поступово знижуються, а денна спека спадає. Вологість повітря, зазвичай, підвищується. Це означає, що потреба рослин у регулярному поливі знижується.

Однак, з іншого боку, багато овочевих культур продовжують активно розвиватися і плодоносити навіть у вересні. Томати, перці, баклажани, огірки – ці рослини потребують постійного зволоження ґрунту аж до закінчення вегетації. Адже їхня коренева система продовжує функціонувати та поглинати вологу.

Крім того, у вересні можуть раптово наступити посушливі періоди з аномально високими денними температурами. У такі дні ґрунт швидко пересихає, і рослини починають відчувати нестачу вологи. Саме у ці моменти важливо вчасно провести полив.

Поливаю цим город у вересні – і насолоджуюсь неймовірно рясним урожаєм смачнючих та корисних овочів
Поливаю цим город у вересні – і насолоджуюсь неймовірно рясним урожаєм смачнючих та корисних овочів

То що робити? Чи слід регулярно поливати овочі на городі восени, чи можна припинити цю процедуру?

Відповідь залежить від конкретних умов стану рослин, погоди, характеристик ґрунту. Але здебільшого розумно продовжувати помірний, але регулярний полив у вересні.

Для зрілих, плодоносних рослин достатньо 1-2 поливів на тиждень. Важливо звертати увагу на ознаки в’янення або пересихання листя – це сигнал про необхідність додаткової вологи.

Особливо важливо поливати молоді, щойно висаджені овочі, які ще не встигли сформувати потужну кореневу систему. Адже для них вересневі дощі можуть бути недостатніми.

Таким чином, поливати овочі на городі у вересні все-таки варто. Розумний, помірний полив збереже рослини у здоровому стані і не дасть їм зав’янути перед настанням холодів. А це дозволить отримати ще багатший урожай.

Популярне

Подібні новини