Наступного року полуниця вас здивує: простий трюк восени – і ягоди будуть солодші за мед та більші за сливи

Полуниця — це довгоочікувана ягода для кожного дачника. Вона дуже смачна, соковита та корисна. Щоб отримати добрий врожай, за полуницею потрібно ретельно доглядати, навіть після плодоношення.

Плодові розетки, в яких з’являються ягоди, формуються саме восени, тому у вересні полуниці необхідне правильне живлення, щоб наступного року отримати добрий врожай.

Досвідчені городники намагаються робити підживлення для полуниці в першій половині вересня, щоб рослина отримала всі необхідні речовини і встигла завершити важливі процеси до перших заморозків.

Для першого підживлення необхідно використовувати курячий послід, який допоможе кущам наростити зелену масу та захистити коріння від холоду взимку.

Це живлення зробить кущі набагато потужнішими, здатними забезпечити добрий врожай полуниці. Для приготування добрива на відро води беремо один кілограм курячого посліду, настоюємо протягом доби і вносимо по пів літра під кожен кущ.

Якщо осінь видалася дуже дощовою, можна розсипати добрива у сухому вигляді безпосередньо під кущі. Однак рідке добриво також не завдасть шкоди рослинам.

Городники розповіли, чим підживити восени полуницю
Городники розповіли, чим підживити восени полуницю

Після внесення курячого посліду потрібно розчинити у відрі води 20 грамів калійної солі та 10 грамів нітрофоски, розмішати до повного розчинення і витратити по одному літру під кожну рослину.

Якщо таких добрив немає, можна просто внести по одній чайній ложці суперфосфату під кожен кущ полуниці — це допоможе зміцнити кореневу систему та полегшити зимівлю.

Після внесення всіх підживлень необхідно замульчувати полуничні грядки тирсою або соломою.

Популярне

Подібні новини