Садівники в захваті: ця проста осіння підгодівля творить дива! Всього 1 ложка – і врожай злетить до небес

Як відомо, фосфор відіграє величезну роль у зростанні та розвитку садово-городніх культур. За його дефіциту стебла рослин набувають фіолетового відтінку, а листя вкривається плямами.

Якщо при цьому терміново не вжити рішучих дій, у рослин може виникнути ризик ураження грибковими захворюваннями, і, як наслідок, — значне погіршення врожаю.

На щастя, недолік фосфору можна легко уникнути застосуванням відомого мінерального добрива — суперфосфату. Застосовують його під час перекопування ґрунту восени, а також навесні.

Ми рекомендуємо закладати це добриво в ґрунт восени, оскільки свою повну силу суперфосфат набирає саме до весняного зростання рослин. Крім того, суперфосфат допомагає садово-городнім культурам пережити зимовий період і зміцнити кореневу систему. Добриво вноситься в землю з розрахунку 40-50 грамів на 1 квадратний метр ґрунту.

Городники розповіли про дієве осіннє добриво для дачі
Городники розповіли про дієве осіннє добриво для дачі

Це дорівнює приблизно 2-3 столовим ложкам. Суперфосфат особливо підходить таким культурам, як перець, огірки та томати. Також ми рекомендуємо додавати добриво під аґрус, полуницю, смородину та яблуню. Переситити ґрунт суперфосфатом практично неможливо, проте варто пам’ятати, що все добре в міру.

Підживлення рекомендується повторювати через 7-8 днів після внесення суперфосфату. Водночас у жодному разі не слід змішувати це добриво з сечовиною, аміачною селітрою або вапном. Тепер ви точно знаєте, як допомогти своїм рослинам уникнути дефіциту фосфору і пережити зимовий період.

Популярне

Подібні новини