Встромляю шпильку – і герань реагує краще за ляльку вуду: вмить випускає квітконоси як шалена: ніякої магії

Герані відомі своїми барвистими та яскравими суцвіттями, які зазвичай прикрашають наші балкони протягом багатьох місяців. Крім того, вони прості у вирощуванні і не вимагають особливого догляду.

Але час від часу герані починають “бастувати” – гірше ростуть, погано цвітуть або зовсім відмовляються від цвітіння. На щастя, є простий трюк для вирішення цієї проблеми.

Герані, чи пеларгонії, – це компактні кущики, які є чудовою прикрасою садів, балконів, терас та підвіконь. Вони радують око великою кількістю квітів різних форм та забарвлень, а також тішать своїх власників частим цвітінням. Однак, щоб добитися від пеларгонії такої розкішної “краси”, необхідно докласти певних зусиль.

Розповідаємо далі в матеріалі про один маленький секрет від досвідчених квітникарів, як простимулювати рослину на рясне цвітіння за допомогою простого та доступного всім трюку, для якого знадобиться всього лише звичайна шпилька.

Найчастіше описаним нижче способом вчиняють з нещодавно вкоріненими рослинами, а потім просто підтримують їх підживленням та пересадками. Дивно, але цей метод дасть неймовірно високий результат.

Цей чудо-спосіб за лічені хвилини простимулює цвітіння герані – знадобиться всього лише звичайна шпилька
Цей чудо-спосіб за лічені хвилини простимулює цвітіння герані – знадобиться всього лише звичайна шпилька

Шпильку або швейну голку необхідно обробити спиртовим розчином або прогартувати (обпалити) за допомогою вогню. Після цього нею необхідно кілька разів проткнути стебло рослини наскрізь.

Прокол для герані є своєрідним “поштовхом” і спонукає її до цвітіння. За словами фахівців, вже за тиждень можна буде спостерігати утворення численних бутонів.

Крім того, для пишного цвітіння потрібно обов’язково прищипувати прикореневу поросль, щоб головне стебло формувалося повноцінно.

Таким чином, цей трюк зі шпилькою стимулює герань до утворення квітів, завдяки чому вона виглядатиме феноменально до перших заморозків. Така прищипка не є небезпечною для рослин, а лише стимулює їх до утворення квіткових бруньок. Після такої процедури герань швидко відновлюється та обсипається великою кількістю квітів.

Популярне

Подібні новини