Осіннє прибирання: 4 найкращі способи зробити вікна кришталево чистими – таємниці досвідчених клінерів

У цьому матеріалі ми зібрали найкращі поради щодо миття вікон, а також відповіли на головні питання: тепла вода чи холодна, оцет чи засіб для миття посуду, газети чи паперові рушники.

Універсальної відповіді, звісно, немає. Все залежить від того, як вам зручніше, де ви живете та в якому стані ваші вікна. Якщо проживаєте біля дороги чи вже забули, коли востаннє мили вікна, тоді розчин оцту буде доволі доречним. А якщо регулярно підтримуєте чистоту, то впорається і звичайна вода.

Найкращі та найпростіші рішення для миття вікон восени

Пил

Для будь-якого пилу, якого на вікнах і підвіконнях зазвичай багато, доречним буде сухе прибирання. Воно потрібне завжди. Навіть якщо рами та скло не здаються брудними, їх потрібно очистити від пилу до того, як приступити до наступного кроку – вологого прибирання. Протріть рами та підвіконня сухою серветкою з мікрофібри, від нижнього краю до центру. Не забувайте про куточки, адже там накопичується більше пилу та бруду.

Крім того, для очищення брудних віконних рам можна використовувати насадку-пилосос, але іноді зручніше взяти стару зубну щітку. Вона дозволить краще прочистити вузькі щілини.

Бруд

Цілком можна відмовитися від спеціальних миючих засобів у пляшках та змішати розчин теплої води з невеликою кількістю засобу для миття посуду. Зазвичай достатньо однієї-двох крапель на 3 літри води. Візьміть господарську губку, змочіть її у розчині та протріть вікна, не забуваючи потрапляти в кути, складки та щілини.

Ці 4 найкращі способи допоможуть вам з легкістю помити вікна восени – будуть сяяти, як нова копійка
Ці 4 найкращі способи допоможуть вам з легкістю помити вікна восени – будуть сяяти, як нова копійка

Скло

Потім видаліть розчин гумовим скребком або інструментом для зганяння води й витріть чистим паперовим або тканинним рушником насухо. Візьміть в одну руку скребок, а в іншу – чисту серветку, та періодично протирайте скребок від брудної води.

Розводи

Щоб позбутися розводів після використання скребка й досягти бездоганного блиску, можна використовувати суху тканину або навіть старий бабусин спосіб – газету. Тільки варто враховувати, що не всі газети однакові: деякі види друкарської фарби можуть залишати плями на склі й не підійдуть для миття вікон, але є цілком придатні. Потрібно просто спробувати й визначитися в процесі.

Порада

Спробуйте витирати вікна насухо: з одного боку скла – знизу вгору, а з іншого – зліва направо. Якщо помітите розводи на склі, ви знатимете, з якого боку вони залишилися.

Популярне

Подібні новини