Розкидайте по 5 г цього зерна на кожні 10 м дачної ділянки: родючість ґрунту на городі збільшиться утричі

У цій статті ви дізнаєтеся про одне дуже корисне добриво для ваших городніх ділянок, яке здатне покращити структуру землі та неймовірно позитивно вплинути на зростання та розвиток культур на городі.

Виявилося, що кава корисна не тільки для бадьорого початку дня. Зокрема, городники зі стажем використовують кавові зерна і гущу для підгодівлі землі, оскільки це одне з найкращих добрив, що збагачує ґрунт важливими поживними елементами та поліпшує його структуру. Використавши таку підгодівлю восени, ви зможете отримати щедрий урожай на своєму городі наступного сезону.

Чому кавові зерна вважаються ідеальним добривом

Як зазначають експерти, у кавових зернах міститься азот, котрий виконує одну з ключових ролей для активного зростання та розвитку рослин. Однак, крім азоту, кава містить також й інші неймовірно корисні мікроелементи, що, в свою чергу, здатні сприяти поліпшенню якості ґрунту. Мінерали й органічні кислоти, що залишаються в кавовій гущі, сприяють розвитку оцтовокислих бактерій у землі, що значно підвищує її родючість і покращує структуру. Крім того, ці поживні речовини допомагають зміцнити коріння культур на городі і роблять їх більш стійкими до посух і холодів.

Кавові зерна: як правильно проводити підгодівлю

Виділяють декілька методів використання кавових зерен або відходів у ролі добрива. Один із найпростіших способів – розкидати на грядках подрібнені зерна. Зокрема, на кожні 10 м земельної ділянки буде достатньо навіть 5 г кави. Також таким самим способом можна використовувати кавову гущу. Таке рівномірне внесення кавових зерен або гущі дозволить підтримувати оптимальний рівень кислотності ґрунту та забезпечить його родючість протягом усього наступного сезону.

Ґрунт став у три рази родючішим – ніякої магії: просто розкидала по 5 г цього зерна на кожні 10 м ділянки
Ґрунт став у три рази родючішим – ніякої магії: просто розкидала по 5 г цього зерна на кожні 10 м ділянки

Окрім того, для більш ефективної взаємодії кави разом із корінням рослин, можна перемішати з землею подрібнену гущу чи кавові зерна. Для цього розсипте каву по ділянці, а після цього перекопайте землю. Це допоможе покращити засвоєння корисних елементів із зерна.

Ви також можете зробити рідке добриво (кавовий настій) для поливу рослин. Найбільш ефективно його використовувати навесні. Для цього слід взяти подрібнені кавові зерна та залити їх теплою водою у співвідношенні 1:5. Пропорцію гущі можна збільшити в 2 рази, якщо ви користуєтеся кавовими відходами. Отримане добриво настоюйте протягом 24 годин, а після цього розбавте водою та проведіть полив культур під корінь.

Популярне

Подібні новини