Відкриті дверцята пралки: користь чи навпаки? Неочікувані наслідки, про які мовчать виробники

Першу пральну машину створив і запатентував американець Джеймс Кінг у далекому 1851 році. З того часу прання стало набагато простішим і зручнішим, але є нюанс.

Наприклад, дверцята пральної машини: чи варто її весь час тримати відкритою?

З одного боку, відкриті дверцята пральної машини, здається, можуть збільшити термін її служби. З іншого боку, це може спричинити неприємності, про які ми й поговоримо.

Для того щоб пральна машина довго служила вірою та правдою, їй потрібен належний догляд. Основними причинами поломок є утворення накипу на електронагрівачі та засмічення фільтра. Проте не менш важливу роль відіграє стан самого барабана. Регулярне провітрювання після кожного прання допомагає уникнути неприємного запаху та появи цвілі на барабані та гумових ущільнювачах.

Для цього дверцята варто залишати відкритими принаймні на годину. Крім того, слід протирати сухою ганчіркою всі внутрішні частини машини, особливо звернути увагу на гумові ущільнювачі, де накопичуються забруднення.

Експерти розповіли, навіщо закривати дверцята пралки
Експерти розповіли, навіщо закривати дверцята пралки

Закривати чи не закривати дверцята пральної машини? На перший погляд, уже зрозуміло, що краще їх не зачиняти. Але бувають випадки, коли це може стати проблемою. Власники часто не помічають, як у відкриту пральну машину залазять домашні тварини. Відомі випадки, коли діти опинялися всередині пральної машини і не могли вибратися без допомоги дорослих.

Інколи може статися так, що при відкритті дверцят, навіть коли машина відключена від мережі, з’являється вода, якої не було раніше. Ще гірше, якщо вода не лише в барабані, але й на підлозі.

Звідки ж береться вода? Є дві основні причини: перша – це каламутна вода, яка може проникнути у барабан через зливний шланг, якщо злив підключений до сифону раковини. Це зазвичай пов’язане з неправильним підключенням зливу.

Друга причина – чиста водопровідна вода може потрапляти у пральну машину через несправний клапан подачі води. Щоб перевірити це, просто закрийте запірний кран водопостачання. Якщо вода не тече, проблема в клапані.

Щоб пральна машина служила довго – дотримуйтесь кількох простих рекомендацій. Після кожного прання залишайте дверцята відкритими на кілька годин, а також закривайте запірний кран після завершення прання. Встановіть антисифонний клапан – це простий пристрій, що захищає зливну систему від повернення стічних вод у барабан пральної машини.

Навіть якщо ви впевнені у своїй машині, на всяк випадок щільно закривайте дверцята пральної машини, коли покидаєте дім надовго.

Популярне

Подібні новини