Садівники в захваті: цей осінній трюк перетворить гортензію на квітучий фонтан – сусіди заздрять мовчки

Зробіть це восени, і від квітучих бутонів гортензії не буде відбою влітку! Гортензія — одна з найулюбленіших культур садівників. І не дивно! 

Такою кількістю квітів, яку дає лише один кущ, навряд чи може похвалитися якась інша рослина. Краса гортензії зачаровує — її пишні бутони прикрасять своїм тривалим та різноманітним цвітінням будь-яку садову ділянку.

Серед садівників вважається особливою розкішшю виростити в себе рідкісний вид чи колір гортензії. Загалом, налічується понад 70 підвидів цієї культури. Слово “гортензія” буквально означає “посудина, наповнена водою”. І це не даремно — гортензія просто обожнює воду, тому поливати рослину потрібно дуже часто, якщо, звісно, ми хочемо, щоб наш кущ був по-справжньому розкішним.

Перед настанням холодів ми готуємо весь наш сад до зимівлі, і гортензія не є винятком. Кожен вид цієї рослини готується до зими по-різному, залежно від його стійкості до низьких температур. Та є й універсальні методи підготовки, які підходять для всіх видів.

Садівники розповіли, як доглядати за гортензіями восени
Садівники розповіли, як доглядати за гортензіями восени

Отже, досвідчені квітникарі не радять використовувати добрива на основі азоту. Адже перед настанням морозів нові пагони на квітах абсолютно не потрібні. А от добрива на основі калію та фосфору будуть дуже доречними.

З кінця вересня потрібно припинити полив і перейти до обрізки сухих бутонів. Залежно від виду вашої гортензії існують різні рекомендації щодо обрізки листя, але, незважаючи на різноманітність методів, сухі квіти завжди потрібно видаляти. Дбайте про свою гортензію, і вона віддячить вам пишним цвітом.

Популярне

Подібні новини