Осіннє “SPA” для городу: як побалувати ґрунт так, щоб він віддячив вам казковим врожаєм. Порада свекрухи

Осінні підживлення ґрунту допоможуть збільшити врожай наступного сезону. Частину добрив вносять навесні, але восени також важливо провести заходи з догляду за ділянками.

Це стосується пересадки рослин на нові місця, посадки цибулинних культур, закладки газону з посівом на зиму, а також меліорації бідного ґрунту. Якщо неможливо внести добрива навесні, ми радимо зробити це у вересні.

На прилавках можна знайти безліч добрив, і ми хочемо допомогти вам розібратися, які з них та як правильно вносити. Йдучи в зимівлю, рослини потребують легкозасвоюваних хелатних форм калію та фосфору. Це необхідно, оскільки у ґрунті й рослинах накопичуються складні сполуки, які через похолодання важко засвоюються.

Вносячи мінеральні підживлення з фосфором та калієм, ми полегшуємо їх засвоєння рослинами й скорочуємо час цього процесу. Комплексні добрива, такі як нітрофоска та азофоска, мають сенс вносити під час пересадки дерев та чагарників, а також при закладці газону. Можна додати ці добрива у ґрунт як джерело корисних мікроелементів, але вони можуть залишитися невикористаним баластом навесні.

Городники розповіли про важливе осіннє добриво для городу
Городники розповіли про важливе осіннє добриво для городу

Можна також скористатися калійними добривами. Хлористий калій найкраще вносити восени, оскільки він містить хлор, що пригнічує багато рослин. До весни цей хлор вивітриться і не матиме токсичної дії. Сульфат калію, навпаки, не має протипоказань і буде корисний у будь-яку пору року для ґрунту та рослин.

Серед фосфорних добрив рекомендуємо суперфосфат або подвійний суперфосфат, оскільки там мікроелементи перебувають у доступній формі та швидко засвоюються. Натомість у монофосфатах і фосфоритному борошні ці елементи містяться у складнішій формі, що у холод може не засвоюватися.

Усі добрива потрібно рівномірно розподіляти і закладати у кореневу зону. Дозування зазначене на упаковці, і його слід суворо дотримуватися — це дозволить отримати максимальну користь для вашого саду та городу.

Популярне

Подібні новини