Перетворити сміття на скарб: як збагатити свою дачну ділянку компостом, захищеним від грибкових інфекцій

Органічні залишки можна спалювати, але значно корисніше використати їх на користь, особливо на невеликих ділянках, де часом складно зібрати достатню кількість для великої компостної купи.

У серпні та вересні дачники часто стикаються з різними хворобами рослин, такими як фітофтороз, борошниста роса та інші патології. Доводиться видаляти з рослин багато листя і стебел, які зазвичай спалюють через небезпеку поширення грибкової інфекції.

Однак ми робимо інакше — відправляємо все бадилля на компостну купу без страху, що в компості можуть розвинутися спори фітофтори чи інших хвороб, адже обробляємо компост розчином препарату триходерми.

Органічні залишки можна спалювати, але їх краще пустити у справу, особливо на невеликих ділянках, де іноді важко зібрати велику компостну купу. Якщо рослини починають страждати від грибків, ми негайно видаляємо всі уражені частини, кладемо їх на компостну купу та поливаємо зверху напіввідсотковим розчином триходерміну. Це унікальний біопрепарат, що містить активні грибки триходерми.

Городники розповіли, як використати бадилля в якості добрива
Городники розповіли, як використати бадилля в якості добрива

Триходерма — це позитивний грибок, який знищує інші грибкові спори, конкуруючи за живлення рослин, знезаражує ваші посадки і прискорює розкладання компосту на 25 відсотків. Якщо ви вже зібрали компостну купу приблизно вагою 100 кілограмів, на неї потрібно вилити близько 10 літрів води зі звичайної лійки, розчинивши в них 500 грамів препарату тріходерміну.

Якщо купа знаходиться на сонці, вона постійно відчуватиме високу температуру, і грибок почне активно діяти, розкладаючи компост, що дезінфікує всі рослинні залишки. Навесні у вас буде багато корисного та живильного компосту для дачних посадок.

Популярне

Подібні новини