Фікус виріс до стелі за місяць: випадково додала ЦЕ в горщик, і тепер мій дім – маленькі джунглі. Спробуйте!

Перегній — це унікальна та універсальна підгодівля, яка однаково корисна як у відкритому ґрунті, так і для квітів на підвіконні. Тому садівники впевнені, що кращого живлення годі знайти.

Воно дуже поживне, доступне, швидко засвоюється і має безліч переваг.

Однак один вид перегною може бути корисним та якісним, тоді як інший — навіть шкідливим. До того ж, різні рослини потребують різного перегною. Наприклад, цитрусові краще реагують на перегній із курячого посліду, оскільки він у кілька разів поживніший за коров’ячий, тому його треба використовувати обережніше і лише для великих рослин.

Перед застосуванням такий перегній розводять у воді, готуючи розчин — 10 грамів речовини на три літри води, поки рідина не стане каламутно-зеленою. Перед підживленням необхідно полити ґрунт чистою водою, щоб він був зволоженим.

Для добрива інших рослин можна використовувати перегній із листя — наприклад, додати його до ґрунту під час пересадки. Він містить багато корисних мікроелементів і покращує структуру ґрунту. Можна підгодовувати й коров’яком — для цього розводять 100 грамів перегною на відро води, або в іншій пропорції, залежно від потрібного об’єму.

Городники розповіли про добриво для кімнатних рослин
Городники розповіли про добриво для кімнатних рослин

Будьте готові до того, що з горщика з кімнатною рослиною після такої підгодівлі деякий час може йти неприємний запах, але через кілька годин він повністю зникне. Проте, якщо перегній не містить бур’янів і бактерій та виготовлений за прискореною методикою, запаху може не бути зовсім!

Популярне

Подібні новини