1 ложка цього замінить 10 добрив: сипте восени і зберете щедрий врожай. Підживка, яка увійшла в історію

У цій статті ми розповімо про одне дуже популярне мінеральне добриво, яке восени вносять майже під усі рослини. Це не хімія – його виробляють на основі подрібнених кісток тварин.

Воно забезпечує рослинам велику кількість фосфору, необхідного для ефективної зимівлі та зміцнення кореневої системи.

При дефіциті фосфору виростити гарний врожай на ділянці неможливо. Стебла та листя рослин набувають фіолетового або навіть багряного відтінку, коренева система працює неправильно, листя скручується, відстає у зростанні та починає опадати на землю. Крім того, рослини стають вразливими до грибкових хвороб, а плоди ніколи не виростуть великими, якщо взагалі зможуть сформуватися.

Саме тому суперфосфат вважають незамінним добривом під час перекопування ґрунту як навесні, так і восени. Ми додаємо на кожен квадратний метр по три столові ложки суперфосфату. Багато садівників вносять його саме восени, оскільки свою повну силу він набирає через півроку — до весняного росту всіх культур на ділянці.

Садівники розповіли про потужне добриво для городу
Садівники розповіли про потужне добриво для городу

Це добриво дуже корисне для грядок із перцями, огірками та томатами. Його обов’язково додають під яблуні, аґрус, смородину та полуницю. Перегодувати рослини суперфосфатом неможливо, адже овочі та фрукти візьмуть рівно стільки добрива, скільки їм потрібно, і ні краплі більше. Проте вносити його надмірно ми не рекомендуємо, і не варто його комбінувати з вапном, сечовиною або аміачною селітрою.

Після внесення суперфосфату слід чекати щонайменше тиждень, перш ніж повторювати підживлення.

Нічого складного, як бачите, немає, проте ці рекомендації перевірені і точно забезпечать вам потужний врожай. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини