Осіннє меню для яблуні: 3 літри цього фантастичного добрива – і ваше дерево забуде про “рік відпочинку”

Осіннє підживлення яблунь - справа дуже важлива і пропускати її ніяк не можна. У сьогоднішній статті розповідаємо про всі хитрощі догляду за плодовими деревами у вересні.

Восени робота на городі все ще кипить. Адже необхідно зробити безліч справ перш, ніж настануть холоди.

Також час подбати про плодові дерева, зокрема яблуні.

Внесення підживлення  не тільки покращить стан ґрунту, але й забезпечить дерева всім необхідним для доброго врожаю в наступному сезоні. Підживлення після збирання врожаю допомагають деревам відновитися, сприяють закладці квіткових бруньок та активному зростанню кореневої системи. Важливо розуміти, що після періоду плодоношення яблуням як ніколи потрібні фосфорні та калійні підживлення.

Не менш важливі й органічні добрива, оскільки вони покращують структуру ґрунту і мають тривалу пролонговану дію, що дозволяє яблуням довше отримувати живлення. Як фосфорно-калійне підживлення добре підійде деревна зола. Перекопайте пристовбурне коло біля яблуні та внесіть до нього 2-3 відра деревної золи.

Городники розповіли про осіннє підживлення яблуні
Городники розповіли про осіннє підживлення яблуні

Зола допоможе боротися з борошнистою росою та наситить дерева необхідними мікроелементами. Як органічне добриво можна використовувати гній. Розведіть третину відра гною водою і настоюйте три дні, після чого розбавте настій чистою водою у пропорції один до п’яти та полийте пристовбурне коло.

Також підгодовуйте яблуні за допомогою кальцієвої селітри та хелату кальцію, щоб підвищити якість і кількість врожаю.

Популярне

Подібні новини