П’ятірка осінніх турбот: простий план дій, що зробить ваш сад зіркою району наступного сезону. Перевірте!

Сьогодні ми розповімо про п'ять найважливіших робіт, які необхідно виконати в саду восени, щоб отримати чудовий врожай. Потрібно знати деякі нюанси та секрети.

Перше, що треба зробити – все листя, що опадає з дерев і кущів, обов’язково слід перенести до компостної купи або вивезти за межі ділянки. Листя, яке залишається на землі взимку, накопичує хвороби та віруси, які можуть перейти на ваші дерева й чагарники. Це, звичайно ж, дуже шкідливо для рослин.

Наступний крок. Перед зимою сад необхідно удобрити. Будь-яке дерево, старше трьох років, і виноград, також старше трьох років, потребують підживлення. Найкращий час для цього — кінець вересня або початок жовтня. Під кожне дерево потрібно додати хоча б відро перегною та 200-300 грамів деревної золи. Добрива слід злегка прикопати на глибину 10-15 сантиметрів. Це обов’язкова умова для успішного живлення.

Третє: на зиму весь сад необхідно обробити купоросом — мідним або залізним. Можна чергувати: якщо восени обробляли мідним купоросом, то навесні — залізним, і навпаки. Купоросом обробляємо всі дерева та чагарники, щоб уникнути гнилі й інших захворювань.

 Городники розповіли про 5 важливих справ восени
Городники розповіли про 5 важливих справ восени

Четверте: обов’язково провести рясний полив. Коренева система дерев повинна бути насичена вологою, тому що навіть після легких заморозків коріння продовжує рости, і дерево набирає корисні елементи. Це важливо для того, щоб кора дерев узимку не тріскалася.

П’яте: дуже важливим етапом є посів сидератів. Це краще робити наприкінці серпня або на початку вересня, але якщо осінь тепла, можна сіяти сидерати навіть у жовтні. Вони покривають землю й насичують її поживними речовинами, які згодом поглинуть рослини, що допоможе отримати гарний врожай.

Популярне

Подібні новини