Ось що треба посіяти восени, щоб ще встигнути зібрати врожай: порада свекрухи-садівниці працює завжди на ура

У вересні городні справи не закінчуються. Адже ще можна "продовжити літо", якщо посіяти деякі види городніх культур. Вони швидко ростуть та потішать свіжістю і користю.

У вересні городники ще мають багато роботи, адже ще можна встигнути посадити культури, які дадуть щедрий врожай.

В сьогоднішній корисній для городників статті розповідаємо, що можна посадити у вересні на присадибній ділянці чи на дачі. Швидше записуйте та приступайте до городніх справ!

І перші в нашому списку – озимі часник і цибуля. Звісно, це класика осінньої посадки. Важливо обрати саме озимі сорти цибулі, які гарно переносять короткий світловий день. Їх висаджують протягом перших трьох-чотирьох тижнів вересня, а збирають наступного літа. Часник можна висаджувати з кінця вересня до початку листопада. Головне використовувати посадковий матеріал, придатний для зимівлі в землі.

Петрушку запросто можна сіяти в кінці вересня або на початку жовтня. Врахуйте, що при осінньому посіві петрушки рекомендується брати більше насіння, ніж навесні.

Петрушка
Петрушка

Також городники висаджують редис, який швидко росте і не боїться осінньої прохолоди. Також плюсом осінньої посадки є те, що в цей час овоч менше будуть “турбувати” шкідники.

Скоростиглі сорти редиса потішать гарним та соковитим врожаєм вже за 2-3 тижні.

Досвідчені дачники знають, що полуницю висаджувати восени навіть краще, ніж навесні. Рекомендується робити це з початку вересня до середини жовтня. Головне, встигнути за 20-30 днів до появи сильних заморозків, які можуть гальмувати вкорінення.

Отож, обов’язково спробуйте посадити культури з нашого списку восени, і побачите, який чудовий вітамінний врожай встигнете зібрати до настання холодної пори. А ми щиро бажаємо вам успіхів та рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини