Засипала, прокипʼятила і готово: 3 дієві способи очищення чайника від застарілого накипу та бруду

Накип та бруд в чайнику – звичайна справа від тривалого використання кухонної техніки. Щоб прибрати забруднення, можна використати кілька простих домашніх засобів.

Очищення чайника від застарілого накипу та бруду може бути справжньою проблемою для будь-якої господині, але редакція сайту Добрі новини підготувала кілька дієвих способів, які допоможуть повернути йому чистоту.

Перший метод — використання звичайного оцту, який точно є в кожного вдома і є чудовим засобом для розчинення накипу. Налийте в чайник рівні частини води й оцту та доведіть до кипіння. Після закипання залиште розчин у чайнику на кілька годин, щоб він діяв на осад. Потім злийте розчин, промийте чайник чистою водою і кілька разів прокип’ятіть його, щоб позбутися запаху оцту.

3 методи очищення чайника від накипу та бруду
3 методи очищення чайника від накипу та бруду

Другий спосіб — застосування лимонної кислоти, яка не менш ефективно бореться з накипом. Її можна придбати в будь-якому продуктовому магазині чи на ринку. Додайте в чайник 2-3 столові ложки лимонної кислоти і наповніть його водою. Кип’ятіть цей розчин і залиште на годину. Лимонна кислота розчинить навіть найстійкіший накип, а також освіжить чайник і додасть йому приємного аромату. Після процедури обов’язково ретельно промийте чайник водою, щоб усунути залишки кислоти.

Третій спосіб — використання харчової соди, яка не лише видаляє накип, а й допомагає впоратися навіть із застарілим брудом усередині чайника, з яким не впораються два попередні засоби. Насипте 1-2 столові ложки соди в чайник, залийте водою і доведіть до кипіння. Сода не тільки розчинить накип, але й очистить стінки чайника від бруду та жиру. Після того, як вода охолоне, чайник потрібно ретельно промити, щоб не залишилося соди, і за необхідності повторити процедуру.

Популярне

Подібні новини