Ні за що не поливайте цим спатифілум, бо восени не буде ні квітки: 3 найбільш недружні до рослини підживки

Спатифілум або жіноче щастя — квітка ніжна та вимоглива. Аби рослина тішила вас великою кількістю бутонів, радимо дотримуватися правильного режиму поливу. Як це зробити — дізнайтеся у матеріалі.

Спатифілум чи, як заведено називати його в народі, “жіноче щастя” — чудова кімнатна рослина, яка любить вологу і потребує правильного догляду. Він може порадувати вас здоровими зеленими листочками і красивими квітами, але тільки за умов правильного поливу. Рослина вимагає регулярного поливу, проте не будь-яка вода підходить для цього. Важливо розуміти, що категорично не можна вносити у горщик, аби ваше “жіноче щастя” не “скисло”.

Чим не слід підживлювати спатифілум?

Експерти пояснили, як правильно поливати спатифілум в домашніх умовах в осінній період
Експерти розповіли, чим категорично не можна поливати спатифілум

Однією з найбільших помилок є використання лужних підживок. Рослина у своєму природному середовищі любить кислі ґрунти, тому соду або кісткове борошно використовувати не можна. Ці речовини змінюють рН ґрунту, роблячи його більш лужним, що порушує здатність рослини засвоювати корисні елементи. В результаті спатифілум починає страждати — його листя може жовтіти, засихати і опадати.

Також не слід поливати спатифілум водою з акваріума. Хоча така рідина містить природні поживні речовини для риб, вона не підходить для кімнатних рослин. У ній живуть бактерії Nitrosomonas і Nitrosococcus, які можуть порушити живильні процеси у ґрунті, що призводить до виснаження квітки та сповільнення її розвитку.

Чим удобрити спатифілум, якщо він пожовтів
Експерти розповіли, чим категорично не можна поливати спатифілум

Часто господині ідуть на хитрість, підливаючи у горщики залишки заварки чаю або кави. Ну, дійсно, чого б пропадати добру, якщо не допили? Макуху дійсно можна розглядати, як гарне підживлення для квітки, але її потрібно використовувати дуже обережно, дозовано, а головне з перервою у 21 день. Тому, краще зайвий раз відправте заварку у смітник.

Популярне

Подібні новини