Що потрібно зробити з півоніями восени, аби весною вони дали мільйони пишних квітів: 1 хитра порада дачників

Півонії... Ці неперевершені квітки завжди вважалися символом краси, весни та нескінченної молодості. Просто зараз час потурбуватися про них, аби кущі потішили вас пишними бутонами.

Осінь — це ключовий час для догляду за півоніями, адже саме в цей період закладається основа для їхнього пишного цвітіння в наступному сезоні. Ми, досвідчені дачники знаємо, що правильна підготовка рослин до зими впливає не лише на їхній зовнішній вигляд, але й на здоров’я кореневої системи та здатність протистояти захворюванням.

Перш за все, важливо приділити увагу ґрунту, в якому ростуть ваші кущики. Восени навколо кожної рослини викопують канавку глибиною 15-20 см. Це потрібно для того, щоб коренева система краще поглинула добрива і вони глибше проникли.

Квітникарі розповіли, коли потрібно обрізати півонії на зиму
Садівник пояснив, як закласти правильну бутонізацію півоній восени

Після того, як жолобок викопаний, його рясно поливають водою. Коли рідина всмокчеться, прямо на вологу землю щедро сипимо доломітове борошно. Це підживка корисна тим, що знижує кислотність ґрунту, що дуже важливо для півоній. Оптимальна доза – 300-500 г на кожен кущ.

Наступним кроком є підживлення рослин. У канавку, де ви вже внесли доломітове борошно, варто рівномірно додати нітрофоску – це комплексне добриво, що містить три важливі елементи: азот, фосфор і калій. Достатньо 2,5 столові ложки на один кущ.

Досвідчені квітникарі розповіли, як правильно посадити півонії восени
Садівник пояснив, як закласти правильну бутонізацію півоній восени

З приходом тепла та початком вегетативного сезону нітроген простимулює ріст зелених частин рослини, фосфор підтримує розвиток кореневої системи, а калій робить рослини стійкими до хвороб і зміцнює їхні стебла.

Окрім підживлення, не варто забувати про очищення кущів від старих і хворих стебел. Восени, після перших заморозків (за прогнозами цього року це буде після 5 жовтня), обріжте всі засохлі частини рослини до рівня ґрунту. Це допоможе уникнути захворювань і шкідників, які можуть перезимувати в залишках старого гілля. Видалення зайвих частин також стимулює оновлення півонії і допомагає їй сконцентрувати енергію на розвиток коренів.

Популярне

Подібні новини