Кмітливі городники користуються цими 3 найкращими способами використання лушпиння цибулі в саду і на городі

Застосування лушпиння цибулі – екологічно чистий спосіб підгодувати і захистити рослини від шкідників. Усі речовини, що входять до його складу повністю засвоюються рослинними організмами.

Настій з лушпиння цибулі містить комплекс вітамінів, мінеральні солі, каротин, кверцетин, фітонциди. Все це сприятливо впливає на рослини, активізує їх розвиток і покращує структуру ґрунту. Також цибулиння має знезаражуючу дію, що дозволяє уберегти культури від ураження шкідниками та грибковими захворюваннями. Ділимося, найкращими способами використання цибулевого лушпиння в саду та на городі.

Настій цибулевого лушпиння для обробки рослин від шкідників

За допомогою настою цибулиння можна позбутися від таких небезпечних шкідників, як павутинний кліщ, попелиця, колорадський жук, медяниця, плодожерка, клопи, трипси.

Додатково лушпиння цибулі захищає рослини від патогенних мікроорганізмів і шкідливих грибків. Така дія обумовлена вмістом у цибулинних очищеннях великої кількості фітонцидів.

Готувати настій з лушпиння цибулі слід так: відро наполовину заповнюють лушпинням цибулі. Потім доверху наливають щойно закипілу воду. Зверху відро прикривають кришкою, щоб відвар повільніше остигав. Через 2 доби склад готовий до застосування, але попередньо його потрібно процідити. Настій виходить дуже концентрованим, тому підходить для застосування на сильно уражених рослинах.

Але одноразової процедури може бути недостатньо. Найбільший ефект буде отримано, якщо обробку проводити тричі з інтервалом 5 днів.

Ці 3 найкращих способи застосування лушпиння цибулі в саду і на городі допоможуть виростити рясний урожай
Ці 3 найкращих способи застосування лушпиння цибулі в саду і на городі допоможуть виростити рясний урожай

Склад потрібно наносити на листя з обох боків, оскільки багато шкідників люблять ховатися під листочками. Частину настою бажано вилити у прикореневу зону.

Застосування цибулевого лушпиння як добриво

Сухе лушпиння цибулі теж може використовуватися як добриво. Для цього очищення додають у ґрунт під час осіннього чи весняного перекопування. Поступово перегниваючи в землі, органіка віддаватиме рослинам корисні речовини і заразом відлякуватиме шкідників.

Інший спосіб передбачає закладку лушпиння в лунки при висадженні розсади або посадці картоплі. Зрозуміло, це не скасовує необхідності внесення інших добрив. Восени до ґрунту додають компост або перегній (3-4 кг на 1 кв. м), а навесні – золу та мінеральні добрива.

Мульчування грядок лушпинням цибулі

Щоб використовувати лушпиння цибулі як мульчуючий матеріал, його бажано накопичувати протягом зими, адже сировини для такого застосування знадобиться багато. Навесні ретельно просушені очищення подрібнюють будь-яким зручним способом. Після цього мульча готова до застосування.

Висаджену на грядки розсаду відразу мульчують лушпинням. Це дуже зручно, адже інші мульчуючі матеріали у цю пору року не завжди доступні.

Популярне

Подібні новини