Я виявила 4 розкішні квітки-самосійки для лінивого садівника, які прикрасять будь-яку ділянку: вау-ефект

Багато дачників не люблять возитися з однорічними квітами, бо щовесни їх доводиться висівати заново. Тому на допомогу приходять квіти, які можуть розмножуватися без вашого втручання.

Квіти-самосійки здатні подарувати особливу чарівність вашій ділянці. Вони швидше сходять та відрізняються витривалістю. Розповідаємо далі про топ-4 однорічні квітки з гарним самосівом, які дивують своєю простотою, гарні та дарують радість.

Календула

Календула цвіте жовто-помаранчевими квітами протягом декількох місяців влітку. Вона добре цвістиме, якщо її вирощувати на повному сонці або в півтіні, на ділянках з добре дренованим, родючим та постійно вологим ґрунтом.

Обрізка календули сприяє повторному цвітінню, але деякі насіннєві головки необхідно залишити на рослинах пізніше цього сезону для повторного самосіву.

Календулу можна висаджувати по всій ділянці. Вона ефективно протистоїть збудникам сірої гнилі, попереджає розвиток чорної ніжки та інших грибкових захворювань. Крім того, календулу можна використовувати як сидерат.

Портулак

Портулак відмінно розмножується самостійно і невимогливий до догляду. Він має маленькі квітки жовтого, помаранчевого, білого чи рожевого кольору.

Цей красивий стелючий сукулент висотою 10-20 см ідеально підходить для вирощування в контейнерах, підвісних кошиках або в якості ґрунтопокривної рослини. Портулак найкраще цвіте під час посадки на повному сонці.

Топ-4 однорічні квітки з гарним самосівом, які здивують своєю простотою, красиві та подарують радість
Топ-4 однорічні квітки з гарним самосівом, які здивують своєю простотою, красиві та подарують радість

До речі, портулак – їстівна рослина. Його використовують у салатах і в гарячих стравах, з нього готують соління та маринади, які нічим не поступаються делікатесним каперсам.

Космея двічіпериста

Космея двічіпериста – одна з найпростіших однорічних рослин для самосійного вирощування. Ця рослина краще переносить сухі ґрунти в порівнянні з багатими родючими.

Квіти схожі на маргаритки з червоними, рожевими або білими пелюстками та білою серединкою. Космея двічіпериста приваблює на ділянку метеликів та бджіл, що дуже корисно для запилення рослин.

Огіркова трава

Огірочник – відмінний вибір для садів з піщаним ґрунтом та повним сонячним освітленням у легкій тіні. Рослина стійка до посухи і невибаглива у догляді. Квіти звисають гронами з кінчиків гілок і мають п’ять прозорих блакитних пелюсток.

Завдяки смаку та аромату листя і стебел огірочник більше використовується в кулінарії. Ним можна замінити свіжий огірок у будь-якій страві: у холодних супах, соусах, салатах, смузі. До звичного присмаку свіжих огірків тут додається слабкий відтінок цибулі, що у стравах лише додає пікантності.

Популярне

Подібні новини