Розумні городники обирають ці 5 сортів часника, а інші їм “тихо заздрять”: з грядки викопую по 8 кг і продаю

Ну як можна уявити український стіл без часнику? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас 5 відмінних сортів цієї городини, яка потішить і смаком, і щедрим врожаєм.

Розумні городники знають, що правильно обраний сорт часнику — це половина успіху на шляху до щедрого врожаю. Адже саме від цього залежить, наскільки великі та здорові цибулини ви отримаєте, як довго вони зберігатимуться і наскільки стійкими будуть до хвороб. Уявіть собі, що з однієї грядки можна викопати до 8 кг часнику, та ще й продати його з вигодою!

Часник поділяють на дві основні групи: озимі та ярові сорти, і кожен з них має свої переваги. Озимий часник висаджують восени, приблизно за три тижні до заморозків. Якщо дотриматися технології посіву, цей сорт вкоріниться ще до перших холодів і легко перенесе навіть найсуворішу зиму, витримуючи до -22 градусів морозу.

Досвідчені городники розповіли, що покласти в лунку під час посадки озимого часнику
Городник назвав 5 найкращих сортів часнику для висадки у 2025

Озимі сорти зазвичай дозрівають на кілька тижнів раніше за ярові, що робить їх чудовим варіантом для тих, хто хоче отримати врожай швидше. Що стосується вигляду — вони мають великі, привабливі цибулини, що складаються з однорідних великих зубків. Це справжня окраса будь-якого ринку. До того ж озимий часник відмінно зберігається до грудня, зберігаючи всі свої товарні якості.

Якщо ж говорити про яровий часник, то його висаджують навесні, коли земля трохи прогріється. Він не стрілкується і має одну цікаву особливість: у цибулинах багато зубчиків різного розміру і форми, які прилягають один до одного не так щільно, як у озимих сортів. Зберігатися яровий часник може до початку літа, якщо тримати його в холоді при температурі від 1 до 3 градусів.

Експерти розповіли, як сидерати можуть допомогти покращити врожайність часнику на грядці
Городник назвав 5 найкращих сортів часнику для висадки у 2025

Серед найкращих українських сортів часнику особливо виділяються: Харківський фіолетовий, Ювілейний Грибівка, Донецький фіолетовий, Любаша та Парус.

Популярне

Подібні новини