А у мене весь город чистенький від фітофтори і на це ні копійки не витратила! 1 корінь у воду і все готово

Говорячи про хрін, перше, що спадає на думку: пекуча кулінарна приправа. Але насправді — це не тільки гострий інгредієнт, що допомагає розкрити смак м'ясних і рибних страв.

Він також має величезний потенціал як природний лікар та ефективний помічник у садівництві. Від кореня до листя, ця рослина може принести чимало користі не лише вашому здоров’ю, а й вашим рослинам.

Хрін, як виявляється, не тільки для кухні, але й для городу! Завдяки своїм антимікробним властивостям, він здатен відлякувати шкідників і запобігати розвитку хвороб на рослинах.

Природний фунгіцид та відлякувач шкідників

Городник розповів, як коренем хрону позбутися фітофтори

Його відвар — ефективний засіб проти борошнистої роси, фітофторозу та інших патогенів. Для приготування розчину наріжте корінь, залийте окропом і дайте настоятися кілька днів. Після цього обприскайте рослини, щоб запобігти захворюванням.

Посадивши хрін поблизу інших овочів, ви забезпечите природний захист від деяких шкідників, як-от тля та білокрилка. Вони не люблять його сильного аромату, тому оминатимуть ваші грядки стороною. Особливо корисно висаджувати цю рослину біля картоплі, томатів або капусти.

Укріплення ґрунту

Коріння хрону глибоко проникає у ґрунт, розпушуючи його та покращуючи структуру. Завдяки цьому корисні речовини краще засвоюються іншими рослинами, а волога довше зберігається.

Для здоров’я

Дачники розповіли про неочікувану користь хрону на городній ділянці
Дачники розповіли про неочікувану користь хрону на городній ділянці

Окрім того, що хрін додає вишуканого смаку вашим стравам, він також є потужним засобом для підтримки здоров’я.

Він здавна використовувався як натуральний засіб при застудах, бо в його складі міститься багато вітамінів (особливо вітамін C), а також глікозиди. Тож, компреси з натертого кореня хрону або його вживання у вигляді настоянки можуть допомогти позбутися кашлю та нежитю.

Хрін стимулює вироблення шлункового соку, що сприяє покращенню травлення. Він стимулює роботу печінки та допомагає виводити шкідливі речовини, що накопичуються в організмі. А ще його вживання покращує кровообіг і допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань. Завдяки природним протизапальним властивостям, він допомагає зменшувати біль і набряки.

Популярне

Подібні новини