Ця ягода прибере зелені плями з долонь: 3 перевірені народні засоби для швидкого очищення рук після городу

Швидко відмити руки від землі та слідів трави, а також запобігти їх забрудненню допоможуть перевірені часом ефективні поради досвідчених садівників.

Для того щоб швидко привести руки в порядок після тяжкої праці на городніх ділянках або в саду, використовуйте прості перевірені способи.

Сода та молоко

Ванночка з молока та харчової соди доволі непогано розчиняє бруд, що залишається під нігтями, у порах та щілинах, та здатна відбілювати шкіру рук. Необхідно взяти молоко та воду в пропорції 1:1, змішати та злегка підігріти. Далі додайте до розчину одну чайну ложку харчової соди. Потримайте в цій ванночці руки протягом 15 хвилинок. Після цього помасажуйте особливо забруднені місця, використовуючи стару зубну щітку, та помийте руки.

Цукор та мило

Скраб на основі цукру та рідкого мила чи піни для ванни чудово очищає від садово-городнього бруду та живить шкіру рук. Потрібно взяти одну чайну ложку цукру і змішати із двома чайними ложками рідкого мила чи піни для ванни. Акуратно втирайте цю суміш у шкіру рук. Помасажуйте кисті, долоні та пальці старою зубною щіткою, а потім вимийте руки.

Пам’ятайте, що найкраще брати для цієї мети дьогтьове мило – воно ефективніше не лише косметичного, а й навіть господарського. Цей скраб відмінно видаляє бруд, що в’ївся, та запобігає лущенню і обвітрюванню шкіри. Потім слід змастити руки за допомогою крему.

Після роботи на городі мої руки, мов після манікюру – просто очищую їх одним із цих трьох народних методів
Після роботи на городі мої руки, мов після манікюру – просто очищую їх одним із цих трьох народних методів

Червона смородина, щавель чи ревінь

Сік ягід червоної смородини – відмінний засіб для видалення плям на шкірі. Особливо добре він підходить для усунення зелених слідів від бур’янів після прополювання городніх ділянок. Рекомендується роздавити декілька ягідок у руках та дуже ретельно протерти соком брудні ділянки, а потім вимити руки.

Якщо поблизу немає червоної смородини, тоді радять взяти щавель чи ревінь. Необхідно розім’яти лист щавлю чи ревеню до виділення соку і добре протерти руки. Кислота, що міститься в ревені та щавлі, відмінно підходить для видалення зелених слідів від томатного бадилля та інших рослин. Сік щавлю, крім того, відбілює шкіру і бореться з пігментацією.

Порада:

Щоб захистити руки від забруднень, крім використання відповідних рукавичок, можна також перед початком садово-городніх робіт змастити руки шаром жирного крему – він не дозволить пилу та бруду забиватися в пори та пом’якшить шкіру.

Популярне

Подібні новини