Наближаються 3 заборонених дня для всіх городників: не можна ні збирати врожай, ні розпушувати ґрунт

У жовтні кожен дачник скаже: роботи на городі — хоч відбавляй! А ось посівний календар заперечить: буде 3 особливих дні, коли треба, аби городники перепочили.

Наближаються три дні, які вважаються забороненими для всіх городників — 3, 17 та 31 жовтня. Саме в ці дати, згідно з посівним календарем, не варто займатися висаджуванням і пересаджуванням рослин, оскільки це може негативно вплинути на їхній розвиток.

Календар враховує фази Місяця, які впливають на ріст і стан рослин, а це знання використовують уже багато поколінь. Вважається, що древні греки та трипільці (протоцивілізація, що існувала на теренах України) вже мали уявлення про дні, коли краще не займатися городництвом.

Гороскоп Таро на 24 квітня 2024 року
Експерти назвали 3 несприятливі дати для робіт на городі у жовтні

Посівний календар — це своєрідний путівник, який допомагає городникам правильно розподілити свої зусилля, щоб отримати найкращі врожаї. Його ймовірними винахідниками вважають давні народи, такі як єгиптяни чи вавилоняни, які перші звернули увагу на вплив Місяця на землеробство. І хоча точне походження календаря досі залишається загадкою, його практична користь очевидна: дотримання правильних дат посіву та догляду за рослинами може значно покращити врожайність.

Якщо ви планували в жовтні зайнятися висадкою чи пересадкою культур, зверніть увагу на інші дати. У несприятливі дні краще зосередитися на підготовці ділянки до зими — утепліть грядки, приберіть залишки старих рослин та займіться іншими підготовчими роботами.

Досвідчені городники поділилися рецептом супер-розчину, що збільшує урожай
Експерти назвали 3 несприятливі дати для робіт на городі у жовтні

Для тих, хто хоче встигнути посадити овочі цього місяця, ось кілька сприятливих днів. Моркву можна висаджувати 18, 19, 29 та 30 жовтня, а редис — 4, 18, 19, 22, 23, 29 та 30 жовтня. Ріпчаста цибуля чудово приживеться, якщо її посадити 18, 19 або наприкінці місяця — 29-30 жовтня. Часник можна садити з 4 по 23 жовтня, зокрема найкращими днями будуть 18-23 числа. Для шпинату, салату, руколи, найсприятливіші дати: 4-6, 10, 16 жовтня. Такі культури як кріп, петрушка та кінза також можна висівати з 4 по 15 жовтня.

Популярне

Подібні новини