1 жменя цього замінить 10 добрив: сиплю восени на виснажений ґрунт і біди собі не знаю. Земля “оживає”

Добрива... Скільки про них вже сказано і скільки ще можна написати! Чи знаєте ви, що звичайне кісткове борошно може замінити вам купу різних підживок?

Кісткове борошно. Звучить звісно, м’яко кажучи, “не дуже”. Втім, насправді це дуже корисна підживка після якої город родить пишно та щедро.

Це добриво абсолютно недороге. Вартість складає в районі 29-33 гривень за кілограм. Цієї кількості вистачить на 5 квадратних метрів.

Городники розповіли, чим відновити родючість землі після врожайного сезону

Чим же так корисне кісткове борошно?

Воно багате на важливі макро- і мікроелементи, зокрема азот, фосфор, калій, кальцій, магній, залізо та цинк. Ці елементи життєво необхідні для рослин, адже вони відповідають за їхнє зростання, розвиток та загальне здоров’я. Фосфоазотина забезпечує не лише поживні речовини, але й біологічно активні сполуки, які допомагають поліпшити структуру ґрунту, роблячи його більш пухким і родючим.

Експерти розповіли про спосіб використання кісткового борошна на ділянці замість золи та гною
Городники розповіли, чим відновити родючість землі після врожайного сезону

Однією з головних переваг кісткового борошна є його тривала дія. Поживні речовини в ньому розкладаються поступово протягом 5-8 місяців. Це означає, що рослини отримують живлення не тільки відразу після внесення, а й протягом усього вегетаційного періоду. Коли ви вносите кісткове борошно восени, ви фактично готуєте ґрунт до майбутніх посівів, забезпечуючи рослини всім необхідним для потужного росту навесні.

До речі, після такої підживки в овочах не накопичуються нітрати та інші шкідливі сполуки.

Секрет популярності кісткового борошна полягає в тому, що воно не лише живить рослини, а й поліпшує саму основу їхнього зростання — ґрунт. Зробивши його більш аерованим та структурованим, ви створюєте ідеальні умови для розвитку кореневої системи. Більш здорові корені — це запорука щедрого врожаю.

Популярне

Подібні новини