Даю полуниці восени води, як слону, а влітку гребу врожай тоннами: ідеальний лайфхак для родючості ягоди

Солодкі й ароматні ягоди нашої улюблениці, полуниці, радують у теплу пору року, але часто після збору врожаю про кущі ми забуваємо аж до наступної весни.

Це поширена помилка, яка може серйозно вплинути на майбутній врожай. Знайте, осінній догляд за полуницею є не менш важливим, ніж літній, і полив грає у цьому догляді ключову роль.

Чому осінній полив залишається важливим?

Якими добривами підгодувати полуницю восени
Городник розповів, чому восени треба обов’язково поливати полуницю

Дивіться, після завершення плодоношення полуничні кущі продовжують активно рости та формувати нові корені, які є основою для врожаю наступного року. Якщо ж полуниця не отримує достатньо вологи восени, її коренева система стає слабшою, що може призвести до поганого розвитку кущів навесні й зменшення кількості ягід. Крім того, восени полуниця готується до зимівлі. Наявність достатньої кількості вологи допомагає рослинам накопичити сили, щоб пережити  холод.

Отже, як доглядати за полуницею у передзимову пору

Експерти назвали найкраще добриво для полуниці у вересні, яке допоможе їй щедро плодоносити
Городник розповів, чому восени треба обов’язково поливати полуницю

Аж до настання холодів поливайте рослини раз на тиждень на глибину не менше 20 см.

Видаліть старі й пошкоджені листки, щоб зменшити ризик захворювань. Але не варто обрізати все листя — молоді та здорові необхідні для фотосинтезу і підготовки до зими.

Пам’ятайте також про осіннє мульчування, яке  допомагає зберігати вологу в ґрунті й захищає корені від перепадів температури. Для цього можна використовувати солому, скошену траву або інший природний матеріал. Шар мульчі повинен бути близько 5-7 см.

Дуже добре підживити полуницю фосфорно-калійними добривами. Це зміцнить корені. А от азотні добрива використовувати не варто, оскільки вони стимулюють ріст нових пагонів, що небажано.

Звісно, перед настанням зимових холодів переконайтеся, що кущі полуниці надійно захищені. Якщо зима буде безсніжною, полуницю можна додатково утеплити агроволокном або ялиновим гіллям.

Популярне

Подібні новини