Від цього залежить врожайність: 2 добрива, які вносять під озиму цибулю, аби вона родила по 100 кілограмів

Без цибулі не обходиться майже жодна страва. Тож, якщо у ви посадили озимі сорти, настав час "похімічити" та додати 2 дійсно потужних добрива для цієї городини, аби зібрати щедрий врожай.

Щоб озима цибуля дала рекордний врожай — ключову роль відіграє правильне підживлення. І хоча багато факторів впливають на врожайність, серед є найважливіший — це добрива, які ви внесете в ґрунт.

Без належної підгодівлі навіть найкращі сорти не розкриють свій потенціал. А серед різновидів озимої цибулі, які дійсно варто вирощувати під зиму, можна виділити три фаворити: “Августа”, “Гледстоун” і “Ред Барон”. Вони чудово перенесуть холод та потішать смачним врожаєм.

Городники розповіли, навіщо замочувати цибулю-сіянку у молочній сироватці
Дачник назвав 2 найкращі добрива для підживлення озимої цибулі

Чому зараз підживлення є настільки важливим? Озима цибуля починає свій розвиток ще восени, і вже до зими повинна зміцнитися, щоб витримати холод. Від того, наскільки добре рослина буде забезпечена поживними речовинами, залежить її здатність пережити зиму і потім швидко розвиватися навесні. І ось тут на перший план виходять добрива.

У питанні підживлення цибулі, незважаючи на популярність органіки, досвідчені дачники радять робити ставку на мінеральні добрива. І не дарма! Мінерали містять більш концентровані й мають швидкодіючі речовини, що є критичним фактором для забезпечення інтенсивного росту. Аміачна селітра, калійна сіль, нітрофоска та карбамід — це ваші головні союзники на період осені. Вони швидко розчиняються у ґрунті й забезпечують рослину азотом, фосфором і калієм — трьома основними елементами, необхідними для розвитку.

Перед посадкою восени замочую озиму цибулю-сівок у цьому засобі – навесні збираю дивовижно рясний урожай
Дачник назвав 2 найкращі добрива для підживлення озимої цибулі

Перше підживлення озимої цибулі потрібно проводити через два тижні після появи сходів. І тут найкращим варіантом є суміш: у 10 літрах води розчиняють 20 г аміачної селітри, 25 г суперфосфату і 20 г сульфату калію. Такий “коктейль” насичує рослину всім необхідним для активного росту і формування потужної кореневої системи.

Якщо ви хочете використовувати органічні добрива, наприклад, настій коров’яку (1 до 6) або пташиного посліду (1 до 18), то до суміші обов’язково додайте 20 г суперфосфату та 15 г сульфату калію для збалансованого підживлення.

Мінерали мають ще одну важливу перевагу — вони дозволяють точно контролювати кількість поживних речовин, що потрапляють до рослини. А це значить, що ви можете розрахувати й скорегувати підживлення залежно від конкретних умов: типу ґрунту, кліматичних факторів або фази розвитку цибулі.

Популярне

Подібні новини