Результат здивував усіх! 3 прості лайфхаки, як прибрати цвіль з одягу – знадобляться “копійчані” засоби

Ви могли навіть не підозрювати, що пліснява здатна утворюватися на вашому одязі. Насправді ж це взагалі ідеальне середовище для її росту, оскільки воно знаходиться у темних, теплих і вологих місцях.

На щастя, цієї недуги можна позбутися в домашніх умовах – ловіть аж цілих три дієві способи.

Спосіб №1: оцет та харчова сода

Білий дистильований оцет – це кислотний розчин, який здатний руйнувати деякі види забруднень, а також дезінфікувати поверхні та матеріали за рахунок своїх антибактеріальних властивостей. Це робить засіб ідеальним для видалення цвілі з одягу, але для найкращого ефекту та позбавлення від небажаних ароматів краще використовувати його в парі з харчовою содою.

Для цього змішайте соду з оцтом у пропорції 2:1 та додайте отриману суміш у відро з гарячою водою. Замочіть одяг у цій суміші щонайменше на годину. Після цього нанесіть на забруднену ділянку засіб для чищення (гель для прання або порошок) і потріть його старою зубною щіткою з м’якою щетиною. Виперіть одяг у пральній машині, як завжди.

Однак не використовуйте у цьому методі відбілювач, навіть якщо дуже захочеться. У поєднанні з оцтом він може спровокувати виділення небезпечного газу.

Спосіб №2: гаряча вода

Якщо плісняві гриби не проникли всередину волокон тканини, то найкращим способом їх усунення буде звичайне прання в гарячій воді.

Ці 3 прості лайфхаки – справжня знахідка! Завдяки ним змогла прибрати цвіль з улюбленого одягу за раз
Ці 3 прості лайфхаки – справжня знахідка! Завдяки ним змогла прибрати цвіль з улюбленого одягу за раз

Але перш ніж приступити до цього методу очищення, перевірте, чи підходить виробам гаряче прання – про це йдеться в рекомендаціях щодо догляду за тканиною на внутрішній етикетці.

Якщо прання в гарячій воді дозволене, киньте речі з пліснявою в пральну машину і встановіть температуру води на позначці близько 60°С. Весь цикл має тривати 10-30 хвилин.

Після закінчення циклу прання перевірте, чи не залишилося плям на одязі: гаряче прання знищить плісняву, але з деякими видами плям воно може не впоратися. Якщо плями залишилися, виперіть річ ще раз, але вже у звичному режимі разом з іншою брудною білизною.

Спосіб №3: відбілювач

Як зазначалося вище, використовувати цей засіб у парі з оцтом не можна. Але самостійно – можна. Тільки перед цим проведіть точковий тест на одязі, щоб переконатися, що відбілювач не призведе до знебарвлення.

У разі успішного результату тесту можна приступати до прання. Розведіть у трьох частинах води одну частину відбілювача. Розмістіть у розчин забруднені вироби на 30-60 хвилин. Перевірте речі на наявність плям і, при необхідності, почистіть за допомогою порошку та старої зубної щітки, а потім виперіть, як завжди, у пральній машині.

Популярне

Подібні новини