Картопля виросла з плямами та ледь не зварилася, поки стигла: що робити, аби бульба була смачною і здоровою

Цьогорічне літо та неймовірна спека змінили все. Навіть картопля стала родити інакше. Розповідаємо, що змінилося і як повернути улюблену городину до свого традиційного стану.

Яким же спекотним було нинішнє літо! Навіть пригадати важко, в який рік було так само спекотно. Це, звісно, позначилось на городині.

На форумах пишуть, що чимало дачників у 2024 зіткнулися з несподіваною проблемою: картопля, яку викопують, має темні плями та пошкодження, схожі на опіки. Це неприємне явище спостерігається навіть у таких регіонах, як Волинь, де зазвичай літо помірне. Чому ж так сталося і як уникнути цієї неприємності?

Як вирощувати картоплю без сівозміни
Дачники розповіли, чому у 2024 картопля виросла з опіками

Аномально високі температури та довгі сонячні дні цього літа стали серйозним випробуванням. Картопля – культура, яка любить тепло, але все має бути в міру. В період цвітіння, коли рослина закладає бульби, їй критично потрібна волога. Якщо її недостатньо, бульби починають страждати. Перегрітий і пересушений ґрунт – це прямий шлях до появи тих самих “опіків”. Проблема не лише естетична – уражена картопля може почати гнити і швидко псуватися.

Тож, що робити, аби уникнути таких неприємностей? Перш за все, важливо правильно зволожувати ґрунт. Регулярний полив – це основний секрет гарного врожаю без плям та пошкоджень. Оптимальна частота поливу для картоплі – раз на 10 днів. При цьому кожен кущ потрібно поливати близько 3 літрів води. Такий підхід допоможе підтримувати рівень вологи на достатньому рівні, не перенасичуючи землю, і забезпечить картоплі комфортні умови для розвитку.

Експерти розповіли про простий спосіб відновлення ґрунту після вирощування в ньому картоплі
Експерти розповіли про простий спосіб відновлення ґрунту після вирощування в ньому картоплі

Щоб бути впевненими, що час для поливу настав, варто просто перевірити вологість ґрунту на глибині приблизно 5 см. Якщо він сухий, то вашій картоплі терміново потрібна вода.

Популярне

Подібні новини