Завжди роблю це з півоніями в жовтні, щоб отримати крупні та яскраві квіти: перевірений лайфхак куми

Щоб півонії довго тішили вас своєю красою та неймовірним ароматом - обов'язково проведіть з нею маніпуляцію, про які ми поговоримо у сьогоднішній статті.

Півонії є багаторічними рослинами, які можуть рости на одному місці протягом десятків років. Ці квіти — чудова прикраса для будь-якої садової ділянки, завдяки чому вони здобули широку популярність серед багатьох українських дачників.

Рослини починають готуватися до цвітіння вже восени, тому їх підготовкою необхідно зайнятися саме зараз.

Протягом осені коріння півоній поглинає із землі найкорисніші речовини, проте самим рослинам може бути важко впоратися з цим завданням — їм потрібна допомога. Це особливо важливо, якщо рослина росте на одному місці протягом кількох років. Восени півоніям вкрай необхідне підживлення на основі фосфору та калію.

Квітникарі розповіли про найкращий догляд за півоніями восени
Квітникарі розповіли про найкращий догляд за півоніями восени

Внесення добрив відбувається у два етапи: спочатку — до обрізки, за допомогою мінеральних добрив, а потім — після неї, з використанням органічних. Як мінеральне підживлення на один квадратний метр ґрунту рекомендуємо такий набір: 30 грамів суперфосфату, 20 грамів калімагнезії, 50 грамів монофосфату та 20 грамів сульфату калію. Зазначимо, що підживлення бажано провести приблизно за 40 днів до перших снігопадів.

Після обрізки радимо провести підживлення органічними добривами. Тут можемо порекомендувати наступний склад: 8 кілограмів компосту або перегною, 150 грамів кісткового борошна на кущ та 200 грамів деревної золи у сухому вигляді або у вигляді розчину. Якщо осінь видалася сухою, рекомендується додатково полити кущі водою.

Дотримуючись цих перевірених порад, ви допоможете своїм чудовим квітам пережити зиму, після якої вони радуватимуть вас та оточуючих своєю красою. Тож обов’язково зробіть все так, як ми вказали вище. Бажаємо вам успіхів в саду і на городі!

Популярне

Подібні новини