Плюнула на всі фунгіциди і полила сад цим засобом: 1 ложка на відро води – і хвороби “тікають” з городу

З настанням осені, зокрема жовтня, робота в саду та на городі не припиняється. Сьогодні розповідаємо про обов'язкову обробку землі, щоб наступного року збирати щедрий врожай.

Восени необхідно ретельно доглядати за садом і городом, вилікувати ґрунт від захворювань та позбутися шкідників. Для цього немає кращого засобу, ніж залізний купорос. Не плутайте його з мідним купоросом! Залізний купорос — це по суті сіль заліза, яка коштує недорого і є абсолютно безпечною для людини та тварин, на відміну від міді.

Використовувати його для зростаючих рослин не варто, оскільки він може обпекти листя. Тому осінь — ідеальний час для його застосування. Залізний купорос знезаражує ґрунт, допомагає впоратися зі шкідниками на кущах і деревах, дезінфікує розарій на зимівлю, усуває лишайники на кущах і деревах, а також може слугувати залізовмісним добривом. Хоча особисто ми це не практикували.

Оскільки це сіль, її можна виміряти звичайною столовою ложкою. Одна ложка без гірки — це 20 грамів. Для отримання розчину необхідну кількість речовини треба спочатку розвести в невеликій кількості теплої води, а потім довести холодною водою до потрібного об’єму. Для цього не можна використовувати залізний посуд, оскільки він може швидко іржавіти, як і будь-які металеві конструкції на ділянці.

Городники розповіли, чим обробити землю восени
Городники розповіли, чим обробити землю восени

Розчин залізного купоросу можна зберігати кілька тижнів, і його концентрація залежить від мети використання. Для обприскування троянд потрібен одновідсотковий розчин, щоб уникнути опіків на листі та пагонах. Такий розчин добре бореться з патогенами, особливо якщо разом із трояндою обробити і землю поряд.

Для обприскування дерев і кущів після листопаду потрібен тривідсотковий розчин, а для осінньої дезінфекції всієї грядки, а також для усунення лишайників і мохів — п’ятивідсотковий.

Обов’язково спробуйте використати поради з нашої статті, і ви переконаєтесь в тому, наскільки вони дійсно ефективні. Бажаємо успіхів.

Популярне

Подібні новини