Попелиця більше не проблема: осінній лайфхак, який змусить шкідників оминати ваш сад десятою дорогою

Попелиця - це шкідник, з яким стикався кожен не тільки досвідчений городник, а й новачок. Сьогодні розповімо про те. що зробити, щоб вона швидко забула про вашу присадибну ділянку.

Попелиця — це всюдисущий шкідник, який живиться соком різних рослин. Він послаблює культурні посадки, завдає їм непоправної шкоди, знижує врожай і навіть може призвести до загибелі рослин. Якби не було комах типу сонечок, хижих жуків, личинок мухи та інших комашок, які харчуються попелицею, рослини гинули б за кілька тижнів.

Особливо страждають від попелиці троянди, смородина, вишні, сливи, яблуні, груші та інші фруктові дерева. Багато хто воліє обприскувати рослини протягом всього сезону народними та хімічними засобами.

Існує багато рослин, стійких до попелиці.

Чорнобривці, лаванда, полин, часник і цибуля, розмарин і шавлія, базилік, м’ята та меліса — всі вони мають унікальний запах, який відлякує попелицю. Як виявилося, попелиця шукає рослини по запаху, і якщо на ділянці є аромат, який перебиває інші запахи, ви зможете швидко і безболісно позбутися попелиці. А ще цей шкідник дуже не любить піжму, і саме її восени пропонуємо висадити на вашій ділянці.

Городники розповіли, як легко позбутися попелиці восени
Городники розповіли, як легко позбутися попелиці восени

Восени викопуємо коріння піжми, що росте біля доріг, поділяємо їх і розсаджуємо біля всіх рослин, яких атакує попелиця. Правила висадки такі ж, як для півоній, флоксів та інших багаторічних рослин. Піжму достатньо полити один раз після пересадки, і навесні вона розпустить своє красиве листя, буде дуже красиво цвісти і виділяти активні речовини, які відлякують попелицю, довгоносиків, мурах та інших шкідників.

Піжму можна висадити неподалік троянд — вона буде їх дуже красиво відтіняти. Можна посадити біля смородини або в будь-якому вільному куточку ділянки. Доглядати за цією рослиною не треба, зате вона забезпечить гарне цвітіння та виконає важливу функцію захисту від шкідників.

Популярне

Подібні новини