Поливайте восени город настоєм із “лаврушки” та ще одного дармового інгредієнта: результат приємно порадує

Чудо-засіб від усіх "непроханих гостей" саме так – так називають лавровий лист хитрі городники. Розповідаємо далі в матеріалі, як його можна використовувати для осінньої обробки ділянки.

Досвідчені садівники мають свої секрети успішного врожаю, і один з них – полив грядок настоєм лаврового листа. Чому це так важливо? Лавровий лист – природний антисептик. Він запобігає появі на рослинах грибків та інших захворювань. Ця унікальна антисептична властивість робить лавровий лист незамінним для садівників, які бажають отримати здорові та рясні плоди.

Як приготувати настій лаврушки

Для приготування розчину вам знадобляться: 2 штучки подрібненого лаврового листа, 1 столова ложка харчової соди та 1 склянка теплої води.

Спосіб приготування: помістіть у блендер харчову соду, лавровий лист та теплу воду, перемішайте, щоб рідина стала однорідною. Далі вилийте отриману суміш у десятилітрове відро з водою. За бажанням додайте в розчин для досягнення ще більшої його ефективності одну столову ложку фунгіциду для рослин.

Цим розчином слід полити ґрунт так, щоб він був зволожений на глибину не менше 2 сантиметрів. Цю процедуру можна проводити як восени після збору врожаю, так і навесні перед посадкою перших літніх культур.

Восени поливаю город настоєм із цих двох доступних інгредієнтів – і збираю найкращий урожай у селі
Восени поливаю город настоєм із цих двох доступних інгредієнтів – і збираю найкращий урожай у селі

Закопайте лавровий лист

Для боротьби із захворюваннями та бур’янами можна використовувати ще один простий метод. Закопайте лаврові листя в землю, занурюючи їх на глибину близько 5 сантиметрів. Для обробки одного квадратного метра ґрунту потрібно приблизно 4 середні листи. Після того як листочки будуть засипані землею, ґрунт рекомендується як рясно полити. Оптимальний час для внесення лаврового листя в ґрунт – рання весна чи осінь, перед настанням сезону дощів.

Навіщо ще потрібна лаврушка на городі

Поєднання лаврового листа та часнику корисне для будь-якого садівника, який шукає екологічно чистий та ефективний метод боротьби зі шкідниками. Непросто вести боротьбу з попелицею, оскільки її колонії нерідко ховаються в скрученому листі. Тому інсектициди не можуть проникнути в укриття цього шкідника.

Городникам допомагають сонечка – природні вороги попелиці. Щоб приманити цих крилатих жучків на ділянку, потрібний лавровий лист з часником.

Вам знадобляться: 3 очищені зубчики часнику, 3 лаврових листка середнього розміру, 3 столові ложки сушеного кропу та 1 літр води.

Приготування: прокип’ятіть суміш протягом 4-5 хвилин, розведіть у 7-10 літрах води та обробіть з пульверизатора посадки на ділянці увечері, в сутінках.

Популярне

Подібні новини