Це варто знати всім городникам: експерти розповіли, як правильно підготувати теплицю до зимових холодів

В тепличних умовах рослини розвиваються найкраще. Вони захищені від непогоди, завдяки чому краще зростають і щедріше родять. Але щоб зберегти ці переваги, важливо регулярно доглядати за теплицею.

Після збору урожаю городники починають планувати відпочинок. Але власникам парників ще рано тішитися, бо попереду лишається чимало справ. Щоб теплиці продовжувати ефективно виконувати свою безпосередню функцію, за ними необхідно регулярно доглядати.

Важливість регулярного прибирання

Деякі городники вважають, що підготовка парників до зими є марною тратою часу. Для чого це робити, якщо навесні все одно доведеться готуватися до висадки овочів та зелені? Насправді така думка є помилковою, і вона цілком може коштувати вам наступного врожаю.

Теплиці комфортні не лише для рослин, але також для шкідників та збудників захворювань. А тому навіть взимку комахи та грибки зможуть вберегтися від непогоди. Наступного сезону це проявиться у поширенні хвороб та інших проблем по нових посадках.

Підготовка теплиці до наступного сезону дозволить захистити нові рослини від хвороб
Підготовка теплиці до наступного сезону дозволить захистити нові рослини від хвороб

Але навіть якщо ви впевнені, що цього не станеться, то догляд за теплицями важливий також для продовження терміну їхньої служби. Встановлення нового парника обійдеться дорожче за своєчасний догляд за наявним. Та й час на встановлення доведеться витратити.

Правила підготовки теплиці до зими

Найперше, що необхідно провести, — це прибирання. Потрібно винести весь інструмент, щоб промити, знезаразити та обслужити, якщо це необхідно. Також приберіть всі залишки рослин і мульчу, якщо вона використовувалася. Упевніться, що немає залишків органіки на каркасі та стінках парника. Підв’язки також необхідно утилізувати.

Необхідно прибрати всю органіку, а також ретельно перевірити теплицю на пошкодження
Необхідно прибрати всю органіку, а також ретельно перевірити теплицю на пошкодження

Далі каркас та стінки теплиці потрібно промити. Далі перевіряються всі кріплення, наявність пошкоджень, цілісність каркаса та виправляються всі недоліки. Після цього потрібно внести добрива в ґрунт та знезаразити кути теплиці, в яких можуть залишитися шкідники навіть після ретельного загального прибирання.

Популярне

Подібні новини