Просто залийте це окропом і в орхідеї зʼявляться квітконоси: прекрасний метод для пишної гарної бутонізації

Ваша орхідея відмовляється квітнути? Є один цікавий спосіб це змінити. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла рецепт цікавої підживки для вашої зеленої красуні.

Часто буває так: купили здорову квітучу орхідею, вона відцвіла у сезон і, здається, більше не збирається нарощувати бутони. Як же ж бути? Не викидати ж добру рослину просто за те, що вона не квітне…

Кожна досвідчена господиня знає: секрет успіху у догляді за орхідеями — це правильне підживлення. А чи знали ви, що брак кальцію може стати головною причиною, чому квітка втрачає свої сили, починає в’янути і зупиняється в розвитку? Кальцій — це наче “вітаміни” для орхідей, він зміцнює їхнє коріння, допомагає утворювати нові пагони і сприяє формуванню квітконосів. Без нього орхідеї просто не можуть нормально функціонувати.

Експерти розповіли, чим розбурхати орхідею до цвітіння

Уявіть собі: ваша рослина, яка роками стоїть без квітів, раптом оживає і починає рости, як на дріжджах. І все це завдяки простому підживленню, яке легко приготувати вдома за лічені хвилини. Візьміть яєчну шкаралупу, промийте її та просушіть. Далі залийте її окропом і залиште настоятися на ніч.

Після того, як настій буде готовий, процідіть його, щоб позбутися твердих залишків шкаралупи. Тепер найцікавіше — підживлення! Під кожну орхідею необхідно влити по вісім столових ложок цього настою. Але не більше, адже надлишок кальцію також шкідливий для рослини. Він може почати відкладатися на кореневій системі і блокувати отримання води.

Чим краще підживити орхідею вдома: поради від садівників
Експерти розповіли, чим розбурхати орхідею до цвітіння

Що відбувається далі при дотриманні всіх правил? Орхідея починає швидко нарощувати нові корені, стає міцнішою, а головне — на її стеблах з’являються довгоочікувані квітконоси. І це тільки початок. Квітка віддячить вам буйним та рясним цвітінням, якого ви чекали роками.

Популярне

Подібні новини